Malaga zet coach op straat

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Malaga zet coach op straat
Foto: © SC

De Spaanse eersteklasser Málaga heeft zijn coach Antonio Tapia op straat gezet. De reden is dat de coach de Andalusische club niet van de laatste plaats van de Primera Division krijgt.

Tapia was aan zijn tweede seizoen bezig bij Málaga. Hij was precies een jaar werkzaam in Zuid-Spanje. In januari 2005 kwam hij in Málaga de toen ontslagen Gregorio Manzano vervangen, waarna hij de ploeg uit de degradatiezone wegloodste en een tiende plaats in de wacht kon slepen.

Dit seizoen ging het de 46-jarige Tapia minder goed af. Na 21 duels in de Primera Division heeft Málaga dit seizoen nog maar zeventien punten. Dat is twee punten verwijderd van de veilige zeventiende plaats die Athletic de Bilbao bezet.

Gisteren nog verloren de blauwwitten met 3-1 van Espanyol Barcelona. Het was al de vierde nederlaag op rij. In de laatste negen wedstrijden kon de club uit het Estadio La Rosaleda slecht twee keer gelijkspelen, alle andere zeven wedstrijden gingen verloren. De laatste zege van de club dateert van 20 november 2005 toen Real Sociedad werd verslagen met 3-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties