Analyse Wetteren zet opmars verder

Kevin Vanbuggenhout
Wetteren zet opmars verder

Standaard Wetteren blijft verder werken aan zijn tot nu toe uitstekende terugronde. Het verloor enkel punten tegen Dender en versloeg dit weekend Turnhout. Verder moest Waregem bovenaan de rol lossen en hield RC Mechelen de punten thuis tegen Diegem.

Onder impuls van nieuwkomer Mulisa, die gehuurd wordt van tweedeklasser Bergen, nam RC Mechelen in eigen stadion afstand van Diegem. Mulisa zette Simeons twee keer op weg naar een doelpunt en RC Mechelen gaf de voorsprong niet meer uit handen. Diegem lijkt de prestaties van in de heenronde niet te kunnen bevestigen, dit was de derde nederlaag op rij.

Een strafschopdoelpunt en een counter nekten de kansen van Waregem tegen Woluwe, dat dezer dagen op verplaatsing de punten moet gaan halen. Racing Waregem moet door deze verrassende nederlaag de rol lossen, Cappellen en Dender hebben nu een voorsprong van vijf punten. Woluwe hoopt dat met deze overwinning de kentering is ingezet.

Bornem en Eendracht Aalst stonden tegenover mekaar in een belangrijk degradatieduel. Winnen was een must voor de thuisploeg, maar het was Aalst dat naar de overwinning leek te grijpen. Maar Slachmuylders vermeed vlak voor tijd een tweede Aalsterse uitzege op rij. Beide ploegen lijken te moeten vechten voor het behoud tot het einde.

FCN Sint-Niklaas moest vorige week zijn vierde plaats afstaan, maar de Waaslanders hebben die felbegeerde positie alweer ingenomen. Rupel Boom werd met 3-1 opzij gezet. Juma Mossi kwam wel tot scoren voor Boom, maar het mocht niet baten. Na een 6 op 6 volgde er voor Boom weer een 0 op 6.

De vierde plaats die Sint-Niklaas nu weer heroverd heeft was één weekje van SW Harelbeke, dat door Cappellen op zijn plaats is gezet. Cappellen sloeg vlak voor rust een beslissende kloof, Harelbeke kon alleen milderen vanop de stip. Cappellen blijft zo op titelkoers.

Torhout gaat voorbij Willebroek-Meerhof in de stand. Daar heeft hun onderlinge duel alles mee te maken. Torhout boog in de tweede helft een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning. Het was Delrue die de bezoekers de drie punten schonk. Torhout is voor het eerst sinds lang weer te vinden in de linkerhelft van het klassement. Willebroek-Meerhof staat nu met één puntje minder dan Torhout op de achtste plaats.

KV Turnhout hield vorige week zijn kansen op de tweede periodetitel gaaf, maar nu zijn die wel heel miniem geworden. Wetteren is dezer dagen immers door niets of niemand te stuiten, ook niet door Turnhout. Wetteren staat nog altijd slechts elfde, maar een plaats in de linkerkolom is niet meer veraf. Turnhout en Wetteren hebben nu evenveel punten.

FCV Dender blijft in het spoor van Cappellen. Net als vorige week moest Dender wel wachten tot tien minuten voor tijd eer de bevrijdende treffer viel. Dat er gewonnen werd tegen Maldegem is natuurlijk het voornaamste. Maldegem leed zijn eerste nederlaag van het nieuwe jaar en ziet RC Mechelen op gelijke hoogte komen in de stand.