Trezeguet bij de hattricklegendes

Mathias Dumarey

Zondag was David Trezeguet, de Franse spits van Juventus Turijn, weer in goede doen in de Serie A. In de wedstrijd op het veld van Ascoli scoorde hij tussen de zevende en de achttiende minuut maar liefst drie doelpunten zonder daartussen een tegendoelpunt te incasseren . Juventus won de uitwedstrijd met 1-3.

Met deze prestatie verdiende Trezeguet een plaats in het lijstje met de snelste hattricks in de Serie A. Er zijn maar twee spelers die in de geschiedenis beter gedaan hebben dan de Fransman en geen achttien minuten nodig hadden om een hattrick te maken.

De Italiaanse voetballegende Giuseppe Meazza is de recordhouder. Op 27 april 1930 maakte hij een hattrick binnen de vier minuten voor Inter Milaan (toen heette die club nog Ambrosiana) tegen AS Roma. Met treffers in de eerste, tweede en vierde minuut zette hij de nerazzurri op weg naar een klinkende 6-0-overwinning tegen de Romeinen.

Egisto Pandolfini maakte voor AS Roma binnen zestien minuten drie goals in de 5-3-overwinning tegen Legnano in 1954. De voormalige international was zo net iets sneller dan Trezeguet, maar hij had wel twaalf minuten nodig om de doelpunten te maken. Trezeguet deed het in elf minuten.

De snelst voltooide hattrick staat op naam van de legendarische Torino-aanvaller Valentin Mazzola (en vader van Inter-legende Sandro Mazzola) die in 1947 tegen Vicenza tussen de 29ste en de 31ste minuut drie goals maakte. Vicenza verloor met 6-0.