Eriksson weet het: "It's gonna be Guus"

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Eriksson weet het: "It's gonna be Guus"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sven-Göran Eriksson, de Zweedse bondscoach van Engeland, weet wie na het WK in Duitsland zijn opvolger zal worden aan het hoofd van de Engelse selectie. In het niet altijd betrouwbare Engelse dagblad The Sun zei hij dat de Nederlander Guus Hiddink de man wordt die de Engelse ploeg gaat leiden.

De populaire krant baseert zijn onthulling op uitspraken van Eriksson die hij zou hebben gedaan in een restaurant in Stockholm. Aanvankelijk had Eriksson de journalist nog weggestuurd nadat die vragen begon te stellen over de situatie in Engeland. Maar toen enkele tafelgenoten van Eriksson hem vroegen wie hem zou opvolgen bij de Engelsen, praatte hij toch zijn mond voorbij. Hij zei letterlijk dat het Hiddink zou zijn en dat hij hem veel succes toewenst.

Mocht er waarheid schuilen in de uitlatingen van Eriksson, dan zou dat opnieuw een flagrante misser zijn van de Zweed. Vorige maand nog werd hij lelijk te kijk gezet nadat hij tegen een als sjeik verklede journalist van News of the World uit de biecht had geklapt over de Engelse nationale ploeg. Het vormde de aanleiding voor zijn vertrek bij Engeland na afloop van het WK van komende zomer in Duitsland.

De Engelse voetbalbond (FA) heeft nog geen namen bekendgemaakt van kandidaat-bondscoaches. Het enige wat de FA kwijt wilde, was dat het liefst de naam van Eriksson's opvolger zou bekendmaken voor het WK start. Hiddink is momenteel bondscoach van Australië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties