Lyon ontsnapt aan de uitschakeling

Philippe Crols
| 0 reacties
Lyon ontsnapt aan de uitschakeling
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Olympique Lyon heeft in de Franse Ligue 1 een straat voorsprong op de concurrentie en ook in de Franse beker loopt alles volgens plan. De ploeg van trainer Houillier kwalificeerde zich woensdagavond ten koste van Ajaccio, maar dat ging niet zonder slag of stoot. 

Olympique Lyon moest naar het eiland Corsica om zich te proberen kwalificeren voor de achtste finales van de Franse beker. Tegenstander van dienst was Ajaccio. Dat is de op twee na laatste in Frankrijk. Lyon begon dus als favoriet aan de partij, maar in het kille en onaantrekkelijke stadion werd er niet gescoord tijdens de eerste speelhelft. Dat scenario voltrok zich ook in de tweede speelperiode. 

Verlengingen en eventueel strafschoppen moesten dus uitsluitsel brengen. Uiteindelijk waren verleningen voldoende voor de Franse kampioen, al hing de kwalificatie er met zijn pootjes uit. Na vier minuten spelen in de eerste verlenging scoorde Christophe Mandrichi de 1-0 en Lyon stond op de rand van de uitschakeling. Toch deed de ploeg van Houiller de wedstrijd nog in zijn voordeel kantelen. In de tweede verlenging bracht de Braziliaanse verdediger van Lyon, Cris, de bezoekers langszij. Een dikke vijf minuten voor tijd zorgde Govou voor de 1-2-overwinning en de kwalificatie voor de achtste finales.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties