Tottenham en Sunderland onderuit

Philippe Crols

Dindsdag stonden er in de Engelse Premier League vier wedstrijden op het programma van speeldag 24. Sunderland kon de goede lijn niet doortrekken en verloor van het geplaagde Middlesbrough. Ook Tottenham verloor nog eens.

Fulham - Tottenham  1-0

Tottenham heeft de kans laten liggen om voorlopig naast Liverpool op de derde plaats te komen. De nummer vier uit de stand ging ten onder bij de nummer dertien, Fulham. De Londense derby leek lange tijd te gaan eindigen op 0-0. Een dik kwartier voor tijd werd verdediger Dawson bij de bezoekers uitgesloten en daar profiteerde de thuisploeg dan weer van. In blessuretijd zorgde Bocanegra ervoor dat Fulham aan het langste eind trok in deze derby. In de stand verandert er voor beide teams niets wat de posities betreft. Fulham blijft dertiende en Tottenham vierde.

Sunderland - Middlesbrough  0-3

Rode lantaarn Sunderland leek vorige week weer in zijn kansen te geloven na de eerste overwinning in maanden. Middlesbrough zette Sunderland echter weer met beide voetjes op de grond. Al na een halfuur was de buit voor het fel geplaagde Middlesbrough, pas zeventiende in de stand, zo goed als binnen. Na twintig minuten scoorde Pogatetz de 0-1 en tien minuutjes later verdubbelde Parnaby de score. Twintig minuten voor tijd legde de Nederlander Hasselbaink vanop afstand de 0-3-eindstand vast. Middlesbrough is voorlopig zestiende. Sunderland blijft afgescheiden laatste.