Wigan en Everton delen de punten

Philippe Crols

Wigan kwam op speeldag 24 niet verder dan een gelijkspel tegen Everton dat steeds beter lijkt te voetballen. Verder deelden ook Charlton en West Brom de punten onder elkaar. Gescoord werd er in die partij echter niet.

Wigan - Everton  1-1

Wigan lijkt definitief de rol te lossen bovenaan het klassement. Everton, welliswaar een ploeg in betere doen de laatste weken, pakte een punt bij de seizoensrevelatie. Na negen minuten wisten de bezoekers de score reeds te openen. Daarvoor hadden ze wel de hulp nodig van de thuisploeg, want Thompson maakte een own goal. Net voor rust maakte Scharner dan toch gelijk voor Wigan. Tien minuten voor tijd kwam Wigan met een man meer te staan. Ferugson werd bij Everton immers uitgesloten. Het numerieke overwicht voor de thuisploeg duurde echter niet lang, want vier minuten later werd Roberts bij Wigan eveneens uitgesloten. Het bleef 1-1. Wigan blijft zesde, Everton elfde.

Charlton - West Brom  0-0

In Charlton-West Brom werd er niet gescoord. Toch waren er wat kansen te noteren. Zo raakten beide clubs het doelhout. Horsfield kopte voor de bezoekers op de dwarsligger. Aan de overkant viel een voorzet van Young bijna in doel, maar de paal stond in de weg. Het bleef dus 0-0. West Brom blijft zeventiende en ook Charlton komt niet vooruit. Het parkeert op plaats elf.