Datum: 11/02/2006 20:00
Competitie: 3e amateurliga C
Speeldag: Speeldag 20
Patro haalt uit in derby

In Vierde Klasse C stond zaterdagavond de Limburgse derby tussen Spouwen-Mopertingen en Patro Eisden op het programma. Patro doet het na de winterstop heel behoorlijk en kreeg hierdoor opnieuw aansluiting met de andere ploegen onderin (Patro begon met min negen aan de competitie), Spouwen-Mopertingen daarentegen verloor al vier keer na de winterstop en zakte hierdoor weg naar de tiende plaats. Patro zette vanavond zijn goede reeks van de laatste weken verder, door met zware 2-5 cijfers te winnen.

Tot de 62ste minuut was het nochtans een spannende wedstrijd die alle kanten op kon. De thuisploeg begon het beste aan de partij. Al na vier minuten zorgde Bronzwaer voor de eerste dreiging, zijn schot werd echter gepakt door doelman Grootaers. In de dertiende minuut kwam de thuisploeg opnieuw dreigen, Henderix haalde gevaarlijk uit, maar opnieuw kon Grootaers redden. Hierna kwamen de bezoekers uit Maasmechelen wat beter in de wedstrijd, in de 25ste minuut kwam Karabulut heel dichtbij een doelpunt, maar doelman Daenen had een goede redding in huis. Zeven minuten kwam Patro dan toch op voorsprong, deze keer had Karabulut wel succes in de afwerking: 0-1.

Vijf minuten later waren de bezoekers op een haar na verwijderd van een tweede doelpunt. Knevels gebruikte zijn snelheid en brak door op rechts, zijn voorzet-schot ging echter voorbij iedereen naast het doel. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, na mistasten in de verdediging kwam Stieners alleen voor doelman Grootaers, de aanvaller miste niet en bracht zijn ploeg terug in de wedstrijd: 1-1. De reactie van de bezoekers liet echter niet lang op zich wachten, een minuut na de gelijkmaker zette Plessers Patro opnieuw op voorsprong: 1-2.

Spouwen-Mopertingen kwam furieus uit de kleedkamers, Grootaers had twee knappe reflexen in huis na schoten van Bollen en Bronzwaer. Patro trok zich diep terug en liet de thuisploeg komen. Net op het moment dat de gelijkmaker meer dan ooit in de lucht hing, sloegen de bezoekers opnieuw toe. Na een snelle tegenaanval zette Baidjoe zijn ploeg op rozen: 1-3. De veer brak hierbij volledig bij de thuisploeg, zeker wanneer Karabulut zijn ploeg met zijn tweede van de avond op een overdreven 1-4 zette. Het lijden voor de thuisploeg was nog niet voorbij. Na een prachtige solo zette Baidjoe Patro met een knap schot op 1-5. In de slotseconden milderde Stieners nog tot 2-5.

Spouwen-Mopertingen verliest dus opnieuw en komt stilaan in de gevarenzone terecht. Patro Eisden doet een goede zaak in het klassement en sluit aan bij de andere ploegen onderaan de rangschikking.