Mourinho wil match herspelen

Jeroen Bossaert
| 0 reacties
Mourinho wil match herspelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chelsea-coach José Mourinho liet zich na de wedstrijd Chelsea-Barcelona niet onbetuigd. De flamboyante Portugees, altijd goed voor een straffe uitspraak, was het niet eens met de uitsluiting van speler Assier Del Horno. Hij liet in een interview met tv-station Sky weten dat de wedstrijd herspeeld moet worden.

"Kunnen jullie voor ons doen wat jullie voor Liverpool gedaan hebben?", vroeg José Mourinho aan de Sky-journalist, nog voor die een vraag kon stellen. De coach van Chelsea verwees daarmee naar de schorsing van zijn verdedigende middenvelder Michael Essien na de wedstrijd tegen Liverpool in de eerste ronde van de Champions League. Die schorsing kwam er pas nadat Sky de beelden liet zien aan de Uefa. "Gaan jullie die tackle van Del Horno iedere dag 200 keer tonen? Deze wedstrijd moet namelijk met elf tegen elf gespeeld worden. Jullie moeten de Uefa ervan overtuigen dat de schorsing onterecht was. Voor een groot tv-station als Sky kan dat geen probleem zijn. Wees eerlijk!", aldus een losgeslagen Mourinho.

Over de rest van de partij wou Mourinho niet veel meer kwijt. "Ik denk niet dat we kunnen spreken van een wedstrijd. Ik weet niet hoe ik dit in het Engels moet verwoorden... het was een pure match, tot de uitsluiting." Tenslotte kreeg ook Messi, de speler die Del Horno's tackle te verwerken kreeg, nog een veeg uit de pan. "Natuurlijk is dat geen rode kaart waard. Messi zocht het contact. Die jongen zag Del Horno komen, sprong erop en bleef dan maar rollen en rollen en rollen." [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties