Espanyol en Zaragoza spelen bekerfinale

Dave Sentobin

Deportivo sloeg er woensdagavond niet in om Espanyol te verslaan. De wedstrijd eindigde op een brilscore, 0-0. Beide teams vochten om een finaleplaats in de Spaanse beker. Deportivo moest een 2-1 achterstand ophalen. De Galiciërs konden wederom geen overwinning boeken in het eigen Riazor-stadion. Depor kon gedurende de hele wedstrijd weinig druk zetten en kwam slechts enkele keren dreigen voor het doel van Espanyol. De Catalanen konden gemakkelijk stand houden en gaan verdiend naar de finale in Madrid.

De eerste helft was heel tactisch. De bezoekers weken niet af van hun gesloten opstelling. Deportivo wou vooral Iván De la Peña neutraliseren. Deportivo-coach Caparrós had daarvoor zowel Sergio als Duscher, twee meer verdedigende middenvelders, opgesteld. De Galiciërs maakten veel te weinig gebruik van de afwachtende houding van Espanyol. Ze gebruikten bovendien iets te snel de lange bal. Het laatste kwartier van de eerste helft nam Depor dan toch de wedstrijd in handen. Pas in de laatste minuut leverde die druk iets op. Kameni pareerde een schot van Munitis, maar de bal viel in de voeten van Arezmendi. De Kameroense doelman van Espanyol stond weer in de weg.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Deportivo drukte Espanyol op zijn helft, maar de periquitas hielden gemakkelijk stand. Na tien minuten ging Arezmendi neer in de zestien na een voorzet van Munitis. Scheidsrechter Mallenco liet terecht doorspelen. Vijf minuten later haalde Tamudo verschroeiend uit, maar doelman Molina liet zien waarom hij nog altijd dé nummer één van Deportivo is. Deportivo had nog altijd maar één goal nodig, maar kwam amper in de buurt van Kameni. Het was eerder Espanyol dat er gevaarlijk uitkwam. De la Peña had meestal een hoofdrol in die tegenaanvallen. De Catalanen begonnen tijd te trekken en Depor vond nog altijd geen gaatje in de Espanyol-verdediging. De wedstrijd eindigde op een teleurstellende 0-0.

Espanyol haalt dankzij de verdedigende spelwijze van woensdagavond en de onmacht van Deportivo de finale van de Copa del Rey. Daarin nemen de Catalanen het op tegen Real Zaragoza. De finale vind plaats op 21 april in het Bernabéu-stadion.