120 dagen schorsing voor Antonio Carlos

120 dagen schorsing voor Antonio Carlos
Foto: © SC

Antonio Carlos zal minstens 120 dagen niet te zien zijn op een Braziliaans voetbalveld. De 35-jarige verdediger van Juventude krijgt die schorsing wegens het uitdelen van een elleboog aan Jeavanio van Gremio. Bovendien kreeg de voormalige speler van AS Roma nog eens een extra schorsing van vier competitiewedstrijden wegens racistisch gedrag.

Op 5 maart nam Juventude het op tegen Gremio. Antonio Carlos krijgt rood nadat hij zijn elleboog in het gezicht van middenvelder Jeavanio plaatste. Bij het verlaten van het veld maakte hij tevens een beweging met zijn arm, dat in Brazilië wordt beschouwd als een racistisch gebaar.

Donderdag veroordeelde de disciplinaire commissie Antonio Carlos tot een schorsing van 120 kalenderdagen voor de aanslag met zijn elleboog. Voor het racistische gebaar krijgt de verdediger een schorsing van vier competitiespeeldagen. Antonio Carlos gaat niet akkoord met de straf: "Men gaf teveel aandacht aan iets dat niet gebeurd is. Ik ga met de club praten om te zien wat ik kan doen." Slachtoffer Jeavanio vond dan weer dat Antonio Carlos een zwaardere straf verdiende.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties