Middenmotors delen de punten

Afgelopen weekend stond de 28e speeldag in de Deens competitie op het programma. Silkeborg en Horsens beten de spits af op zondag. Maandagnamiddag werden de rest van de wedstrijden afgewerkt.

Silkeborg – AC Horsens: 2-1
Na twee nederlagen en een gelijkspel wist Silkeborg nog eens te winnen. Als Silkeborg de lange bal hanteert is het altijd gevaarlijk en zo ook gisteren. De eerste goal kwam er na een corner. Horsens wist die nog wel weg te werken maar in de return kwam de bal nog bij Hördur Sveinsson terecht die de thuisploeg op voorsprong bracht.
Kort voor de pauze kon Dennis Flinta de voorsprong nog vergroten. Een inworp kwam na vier tussenstops bij Flinta terecht die niet aarzelde en de bal prompt binnen werkte. Horsens liet het daar niet bij en twee minuten in de toegevoegde tijd kon Miki Rasmussen het enige doelpunt voor de bezoekers scoren.

Brøndby – Esbjerg: 3-0
Het veld lag er niet ideaal bij, een modderpoel nadat het vlak voor de start van de wedstrijd flink had geregend. Het heeft Brøndby niet verhinderd om, in die modderpoel, van Esbjerg te kunnen winnen. Al na twaalf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via een goal van Thomas Rasmussen. De voorbereiding was in handen van Martin Ericsson en Kim Christensen die de bal aflegde voor Rasmussen. Die eerste goal dwong Esbjerg om te ageren maar dat deed het net niet. Op het half uur stond het 2-0 na een vlotte combinatie tussen Rasmussen en Johan Elmander. Het was Elmander die zo zijn elfde goal van het seizoen binnentrapte. In de toegevoegde tijd lukte het invaller Johan Absalonsen om de 3-0 op het bord te zetten. Hij stond helemaal vrij en kon makkelijk keeper Jan Hoffmann passeren.

Na de rust kwam Esbjerg beter in de wedstrijd maar kon nooit echte kansen afdwingen. Brøndby daarentegen ging verder op het elan van de eerste helft. De beste kans was nog voor Elmander maar zijn schot werd gehinderd door de modder.

Viborg – AGF: 2-2
Viborg wou AGF de zevende nederlaag op rij toedienen maar de ploeg uit Ǻrhus liet dat niet zomaar gebeuren en kon zich vlak voor tijd nog tot de 2-2 gelijkstand knokken. Dit resultaat betekent dat Viborg een punt meer heeft dan AB en op de derde plaats blijft hangen.
Alex Nørlund bracht Viborg na tien minuten op voorsprong na een vrije trap. Op het half uur kon AGF de gelijkmaker binnenwerken na een lang afstandsschot van Lars Pleidrup. Maar het geluk was van korte duur. Vijf minuten later werd Nørlund vrijgespeeld en kon zijn tweede doelpunt van de wedstrijd binnentrappen.
Viborg had volledige controle en trainer Ove Christensen zag zijn 100e overwinning in de SAS-Ligaen al dichterbij komen. Dat was echter buiten de 18-jarige Frederik Krabbe gerekend. Met een kopstoot zette hij de 2-2 vlak voor het einde van de wedstrijd op het bord. De middenmotors delen zo de punten en daarmee verandert er niks in het midden van de tabel.

AaB – OB: 0-0
AaB heeft nog steeds zijn eerste zege dit voorjaar te goed nadat ze 0-0 gelijk speelden tegen OB. En het was meteen ook de zevende thuiswedstrijd op rij dat ze er niet in slaagden om te winnen. De 0-0 was overigens verdiend daar OB voor de pauze goed speelde en AaB vanaf vijf minuten in de tweede helft het heft in handen nam. Esben Hansen werd uitgewezen nadat hij hard in duel ging met Caca en OB moet daarmee de middenvelder missen tijdens de matchen tegen Silkeborg en FC Nordsjælland.

FC Nordsjælland – FC Midtjylland: 2-2
In het Farum Park stonden maandag de nummer zeven, FC Nordsjælland en de nummer acht, FC Midtjylland, tegen over elkaar. De middenmotors dus en dat was ook aan het spel te merken, de wedstrijd eindigde op  2-2. Het was de thuisploeg die het beste starte en al na twaalf minuten kon Joseph Kamwendo zijn club op voorsprong brengen. Met een goed half uur gespeeld kon Dennis Sørensen voor FC Midtjylland de gelijkmaker binnenwerken.
In de tweede helft bleven de bezoekers op jacht naar de winning goal maar die kwam er niet. In plaats daarvan was het de thuisploeg die zich na 62 minuten op voorsprong kon brengen. Danny Olsen met een kopstoot na een corner en de 2-1 was een feit. Tien minuten later stond het weer gelijk nadat Akeem Agbetu, de 18-jarige Nigeriaan van Midtjylland, zijn eerste doelpunt in de Deense competitie wist te maken.

FC Kopenhagen – SønderjyskE: 4-1
FC Kopenhagen was duidelijk een paar maten te sterk voor de rode lantaarn in de liga. Het zou uiteindelijk 4-1 worden. Nochtans kon SønderjyskE op het een half uur een vrije trap versieren en via Gregersen op een 1-0 voorsprong komen. FC Kopenhagen had niet lang nodig om van de verrassing te bekomen. Vier minuten na het openingsdoelpunt kon Marcus Allbäck de gelijkmaker vlot binnenwerken, na een goede voorbereiding van Atiba Hutchinson en Martin Bergvold. Nog eens tien minuten later werd het 2-1 via Silberbauer met een lob. Na de pauze duurde het net twee minuten vooraleer de thuisploeg op de 3-1 kwam. Deze keer via een own goal van Stolberg. Met zeventig minuten gespeeld was het topscorer Alvaro Santos die het eindresultaat, 4-1, op het bord zette. Santos, Allbäck en Mads Junker hebben nu allen 15 doelpunten in de SAS-Ligaen. [TH]