Analyse Titelkandidaten houden stand

Guillaume Belaey
Titelkandidaten houden stand

Met nog twee, sommige nog drie wedstrijden, te gaan is de competitie in Vierde A aan de laatste rechte lijn begonnen. Bovenaan bleven zondag jl de doodgeverfde titelgegadigden aan de winnende hand, onderaan verloren de afdalingskandidaten Gistel en Lovendegem, behalve Eine die gelijkspeelde, de volle pot. Weliswaar won Aalter verrassend bij Diksmuide, of dat voldoende is om hun vel te redden, blijft zeer de vraag. Eine daarentegen heeft nog een waterkansje om die barrageplaats van Oostnieuwkerke te pakken al wordt ook dat geen sinecure.

Leider VG Oostende liet bij Oostnieuwkerke echter niets aan het toeval over. Met een vroege treffer van Sven Derycke werd de thuisploeg direct onder druk gezet. Wanneer net voor rust in vijf minuten tijd Derycke en Fernandes nog tweemaal raak troffen was het spel gespeeld. Na de hervatting schakelde de kustploeg over naar controlevoetbal en kon Oostnieuwkerke geen vuist meer maken.

Achtervolger SV Oudenaarde kroop bij Peruwelz door het oog van de klassieke naald. In de beginfase liepen de bezoekers nochtans en vergeefs tweemaal dicht tegen de openingstreffer. Peruwelz kende in die periode pech met een poging op de paal. Na de hervatting kon Oudenaarde in twee tijden uiteindelijk voorsprong nemen via Sampil. Vreugde die 10 minuten later verstomde toen Bula gelijkstelde. Het bleef meteen een spannende bedoening hoewel Sampil in het slotkwartier verdubbelde. In de slotfase werd het even bibberen bij de bezoekers waneer een poging van Bula van de lijn moest worden geveegd. Door deze nederlaag liet Peruwelz een enige kans liggen om verder uit te lopen op de tabel voor de derde periodetitel.

SK De Jeugd Lovendegem startte riant met de openingstreffer via Martens. Centre liet echter niet begaan want vijf minuten nadien scoorden de bezoekers tweemaal in vijf minuten. Wanneer na de hervatting beide ploegen tot 10 werden herleid na de uitsluiting van Pieters en Ciami kon Delaby op tegenstoot Lovendegem de genadeslag toe te dienen.

De verrassing van deze speeldag was allicht de zege van Aalter bij SV Diksmuide. Deze wedstrijd verliep gelijkopgaand, ook in cijfertaal. Net voor het ingaan van het slotkwartier stond er 3-3 op het bord. Het resultaat van rommelig thuisvoetbal en vlotte Aalterse combinaties. Op strafschop scoorde Baudewijns de bezoekende winnende treffer en dat betekende meteen de eerste thuisnederlaag voor Diksmuide sinds september 2003.

W.I.K. Eine wilde zich tegen Gent-Zeehaven niet laten ringeloren. Aanvankelijk namen de bezoekers voorsprong alhoewel een gedreven thuisploeg via Van De Sompel (2) het commando overnamen. Eine trachtte die voorsprong nadien vast te houden maar Ampe kopte in de slotfase met de gelijkmaker die droom aan stukken.

St. Eloois-Winkel nam op slag van rust voorsprong bij Rumbeke. Nadien zette Winkel de wedstrijd naar zijn hand. Weliswaar lieten beide ploegen een strafschop onbenut. Maar Vanderstricht (2) en Termote maakten in het slot de klus rustig af.

Het West-Vlaamse derby tussen WS Lauwe en Wevelgem City werd geen grootse partij maar wel één met spanning en gekruid met vijf doelpunten. Het feit dat de thuisploeg vaker defensiefoutjes maakte zorgde ervoor dat Wevelgem een aanvankelijke achterstand met drie doelpunten wisten om te zetten naar verdiende winst.

Hekkesnsluiter Gistel zorgde bijna voor een stunt bij SV Zottegem. De thuisploeg verpatste immers talloze kansen. Bij het ingaan van het slotkwartier verhinderde thuisdoelman De Cabooter een Gistelse treffer zodat de bezoekende stunt niet aan de oppervlakte kwam. Even later trapte De Durpel, na vrijschop, het enige doelpunt tegen de Gistelse touwen zodat hij zijn ploeg van een blamage behoedde. [ST]