Eerste bekerfinalist gekend in Frankrijk

Eerste bekerfinalist gekend in Frankrijk
Foto: © SC

De eerste Franse bekerfinalist is gekend. Olympique Marseille plaatste zich na een 3-0 overwinning tegen Rennes voor de finale. In de eerste helft stond de eindstand al op het scorebord.
 
De wedstrijd was amper begonnen of de bal ging al tegen de netten. Frank Ribéry strafte knullig balverlies in de bezoekende verdediging af en schoot de 1-0 op het bord. Een droomstart voor Marseille. Rennes was nog niet bekomen van de vroege achterstand of de 2-0 was een feit. Taiwo verschalkte Rennes-doelman Isaksson van dichtbij. Dan nog was het niet gedaan. Op slag van rust besliste aanvaller Niang op aangeven van Lamouchi het duel met de derde treffer van de namiddag.
 
Ook in de tweede helft bleef Marseille drukken en kwam Rennes amper aan kansen. Gelukkig voor de bezoekers was doelman Isaksson in de tweede helft nog alert op enkele mogelijkheden van de thuisploeg. Beide ploegen kwamen in de tweede helft niet meer tot scoren en zo bleef de 3-0 ruststand op het bord staan.
 
Donderdagavond strijden Nantes en Paris Saint-Germain nog voor de laatste finaleplaats. De finale van de Franse beker zal op 29 april in het Stade de France in Parijs worden afgewerkt. [TH] 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties