Juve heeft nieuwe Raad van Bestuur

K M
| 0 reacties
Juve heeft nieuwe Raad van Bestuur
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Juventus Turijn heeft een nieuwe Raad van Bestuur. Vanwege het schandaal dat momenteel het Italiaanse voetbal teistert werd het vorige bestuur ontslagen. De nieuwe Raad van Bestuur moet wel nog op 29 juni de goedkeuring krijgen van de aandeelhouders, maar dat lijkt slechts een formaliteit.
 
De nieuwe voorzitter is Giovanni Cobolli Gigli. De 60-jarige Cobolli Gigli staat aan het hoofd van Federdistribuzione en is de voorzitter van de supermarktketen Upim Spa. Franzo Grande Stevens en Giampiero Boniperti worden ere-voorzitters.
 
Marco Tardelli wordt de algemene directeur van de club. Tardelli won bij Juve als speler vijf landstitels, twee Italiaanse Bekers en twee Europese titels. Hij was tevens jeugdcoach bij De Oude Dame.
 
De nieuwe secretaris wordt Jean-Claude Blanc. Hij is een voormalige redacteur van L’Equipe en organiseerde negen jaar lang de Tour de France en Paris-Dakar. Momenteel is hij algemeen directeur bij de Franse tennisbond die instaat voor de organisatie van Roland Garros.
 
Ook Camillo Venesio, Stefano Bertola, Carlo Sant’Albano, Riccardo Montanaro, Marzio Saà en Gian Paolo Montali maken deel uit van de nieuwe Raad van Bestuur. Juve moet wel op zoek naar een nieuwe leider voor de scoutingscel, want na twaalf jaar besliste Francesco Ceravolo om op te stappen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties