Ook Sampdoria is nu een verdachte club

K M
| 0 reacties
Ook Sampdoria is nu een verdachte club
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na Juventus Turijn, AC Milan, Lazio en Fiorentina is Sampdoria de vijfde club die betrokken wordt in het onderzoek. Voorzitter Riccardo Garrone bevestigde dat het parket van Napels hem ondervraagd heeft omtrent de 3-0 overwinning tegen Fiorentina. Garrone verklaarde meteen verbaasd te zijn en zei dat hij niks met de hele affaire had te maken.
 
Er worden echter ook namen van buiten de voetbalwereld genoemd. Zo wordt de voorzitter van het Hof van Beroep, Cesare Martinello, beschuldigd van het bevoordelen van Juventus Turijn. Juventus trok in 2001 Boudianski en Zeytulaev aan met een contract voor vijf jaar. Dat was echter illegaal omdat zij wegens hun leeftijd maar een contract van maximum drie jaar mochten tekenen.
 
Martinello: “Ik ben verbaasd over mijn collega’s van Naples. Het is gedurfd om te spreken over een straf die al op voorhand was geregeld. Het waren twee kinderen en wij hebben enkel gesteld dat de Italiaanse wetten boven de regels van de Uefa staan. Zelfs een kind van drie jaar verstaat dat.”
 
Ook de voorzitter van de Disciplinaire Commissie, Maurizio Laudi, zou het spel niet eerlijk gespeeld hebben. Uit telefoongesprekken met de secretaris van de Italiaanse voetbalbond blijkt immers dat bepaalde regels al op voorhand werden afgesproken en goedgekeurd. Verscheidene van die regels zouden vooropgesteld zijn door Luciano Moggi, de voormalige technische directeur van Juventus Turijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties