UEFA bestudeert CL-deelmame Milan

Mathias Dumarey
| 0 reacties
UEFA bestudeert CL-deelmame Milan
Foto: © SC

Wie dacht dat het broodje gebakken was voor AC Milan om deel te nemen aan de Champions League, komt misschien bedrogen uit. De UEFA is in spoedoverleg bijeengekomen om daarover definitief een beslissing te nemen.

Met de uitspraak van de Italiaanse beroepscommissie dacht Milan zeker te zijn dat het aan de derde en laatste voorronde van de Champions League mocht meedoen. Een speciale UEFA-commissie, met daarbij ook UEFA-voorzitter Lennart Johansson, bestudeert de zaak. De UEFA zegt wel dat het niet ongebruikelijk is dat deze commissie samenkomt want de inschrijvingen voor de Europese competities moet bekeken worden en dit jaar specifiek de Italiaanse inschrijvingen.

Het zijn de nationale bonden die de inschrijvingen overmaken aan de UEFA, maar het is wel de Europese voetbalbond die het laatste woord heeft. UEFA-woordvoerder William Gaillard zei dat het nog is voorgekomen dat de speciale commissie ervoor gezorgd heeft dat een club niet kon deelnemen. Concreet doelt hij op Olympique Marseille. Die club kwam begin de jaren '90 in opspraak ook in verband met omkoping. De UEFA besloot daarop dat de club in 1993 niet mocht deelnemen. 

AC Milan moest aanvankelijk sowieso de Europa aan zich voorbij laten gaan door de uitspraak in de Italiaanse fraudezaak Calciopoli. Maar na de uitspraken in beroep van gisterenavond kreeg het plots terug een plaats in de laatste voorronde van de Champions League in de schoot geworpen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties