Pessotto mag intensive care verlaten

K M
| 0 reacties
Pessotto mag intensive care verlaten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De toestand van Gianluca Pessotto na zijn val op 27 juni, vermoedelijk een zelfmoordpoging, blijft verbeteren. De teammanager van Juventus Turijn mag volgende week de intensive care-afdeling verlaten om verder te werken aan zijn herstel. De ex-verdediger krijgt ook al twee weken regelmatig het bezoek van een psychiater. In samenspraak met de dokters heeft de familie van Pessotto beslist dat dit het laatste persbericht is vanuit het Molinette-ziekenhuis.
 
Professor Donato Munno: “Hij wil een behandeling volgen en terug beter worden. De patiënt is op de hoogte van zijn toestand, aanvaardt de medicatie die we hem voorschrijven en concentreert zich nu op zijn herstel. Pessotto staat nu voor een lange weg naar zijn volledig herstel en we moeten in stilte werken. Het is heel moeilijk om te zeggen hoeveel tijd dit zal innemen.”
 
“We helpen hem met proberen te herinneren wat er gebeurd is in juni en om de waarheid te accepteren. De depressie van Pessotto is niet recent en de beslissing om zijn carrière als speler te beëindigen ten voordele van een nieuwe job als manager maakte het nog gecompliceerder. Hij ziet dit als een moeilijke job, maar wil de uitdaging aangaan. Hij heeft de kracht om het te doen en wij zijn hier om hem te steunen alsook zijn familie.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie B

Nieuwste reacties