Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Schuco Arena
Stuttgart scoort met negen en wint
Philippe Crols

VFB Stuttgart werd vorige week in eigen huis nog belachelijk gemaakt door 1. FC Nürnberg, maar zondagavond nam het al meteen revanche en dat gebeurde niet onopgemerkt. Met negen mensen kaapten de bezoekers de drie punten weg in en tegen Arminia Bielefeld

Ruim 22.000 toeschouwers waren er aanwezig in de Schüco Arena van Bielefeld. Zij zagen een zeer incidentrijke wedstrijd waarin de bezoekers net voor rust op voorsprong kwamen. Verdediger Fernando Meira was daar verantwoordelijk voor. Het beste moest toen echter nog allemaal komen. Bielefeld wilde een vervolg breien aan zijn goed resultaat van vorige week in Hamburg en leek in de tweede helft het laken meermaals naar zich toe te trekken. Na twintig minuten spelen in de tweede helft stond het immers weer gelijk en moest Stuttgart het met een mannetje minder zien te redden. De Mexicaanse verdediger Ricardo Osorio kreeg meteen rood na handspel in de zestien. De van Duisburg overgekomen Ahanfouf zette de elfmeter om, 1-1.

Bielefeld leek erop en erover te gaan, maar een kwartier voor tijd sloegen de bezoekers weer toe. Da Silva trof raak en zette Stuttgart weer op voorsprong met een mannetje minder. En toch was het nog verre van gedaan. De ervaren rot Jörg Böhme bracht Bielefeld enkele minuten na de 1-2 weer op gelijke hoogte en toen doelpuntenmaker Da Silva nog een minuut later eveneens vroegtijdig mocht inrukken was het voor Stuttgart hopen en bidden. Het ondenkbare gebeurde echter nog in de slotminuten. Cacau deed wat niemand meer voor mogelijk hield. Hij scoorde de 2-3 en bezorgde zo Stuttgart onverhoopt de drie punten.