RCM weer tegen topper

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
RCM weer tegen topper
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RC Mechelen verloor vorige week nipt van Geel en neemt het nu op tegen Cappellen, een andere titelkandidaat. Cappellen heeft trouwens zelf nog een en ander goed te maken na het verlies tegen Diegem. Voort wordt het ook afwachten of ploegen als SV Oudenaarde en Standaard Wetteren kunnen bevestigen.

RC Mechelen - Cappellen is de meest in het oog springende affiche van de speeldag. Racing speelde een verdienstelijke match in Geel, maar keerde toch zonder punten terug naar Mechelen. Ook nu wacht er met Cappellen geen hapklare brok. Al behaalde RC Mechelen in de vorige twee seizoenen nooit minder dan 3 op 6 tegen Cappellen, dat na zijn teleurstellende prestatie van vorige week nood heeft aan puntengewin.

Bij KV Turnhout moest er de afgelopen week wellicht heel wat oplapwerk gebeuren. Turnhout zit immers in de hoek waar de klappen vallen. In zijn eerste wedstrijd kon Turnhout nooit echt de indruk geven punten te zullen pakken en bovendien viel Van Lint geblesseerd uit. Hij is voor enkele maanden van het toneel verdwenen. Enkel een zege tegen Doornik kan Turnhout er weer wat bovenop helpen. FC Doornik zette de competitie in met een nipte overwinning en hoopt ongeslagen te blijven.

De ploeg die in Doornik voor de bijl ging was SK Maldegem. Na die nederlaag wil Maldegem nu bewijzen dat het over een sterkere ploeg beschikt dan vorig jaar. Dat kan door Verbroedering Geel punten te ontfutselen. Geel heeft al drie min punten al weggewerkt en kan zijn puntenaantal op positief brengen door te winnen.
 
Diegem maakte extra publiciteit voor zichzelf door voor de eerste stunt van het seizoen te zorgen. Diegem ging verrassend winnen in Cappellen waardoor het mee aan de kop ging in het klassement. Dat vraagt natuurlijk wel bevestiging. In de thuismatch tegen Willebroek-Meerhof bijvoorbeeld. Willebroek-Meerhof begon het seizoen op een valse noot en moet nu gaan bewijzen dat het weldegelijk over een goede ploeg beschikt.

Voor Standaard Wetteren was de competitiestart wel aangenaam door die 1-4 zege op Willebroek-Meerhof. Vooral Mattis Persoons speelde zich in de kijker. SK Londerzeel weet meteen voor wie het moet opletten. Londerzeel kwam zelf niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen PĆ©ruwelz en zal al blij zijn als het zondagavond Wetteren ongeschonden kan verlaten. Wetteren kan door een overwinning zijn ambities nog kracht bijzetten.

PĆ©ruwelz wist in zijn eerste seizoen in derde dus nog niet te scoren. Dat moet dan maar thuis gebeuren, al zal dat niet makkelijk worden. FCN Sint-Niklaas komt immers op bezoek. Sint-Niklaas is Ć©Ć©n van de titelkandidaten wat PĆ©ruwelz een mooie kans geeft om zich met een sterke ploeg te meten. Of dat ook drie punten oplevert valt af te wachten. Sint-Niklaas komt in ieder geval om te winnen, want dan kunnen de Waaslanders over een geslaagde start spreken.

SW Harelbeke liep tegen Sint-Niklaas niet tegen grote verliescijfers aan, maar vormde ook nooit een bedreiging. Dat moet nu dus anders tegen Torhout, dat vorige week de maat nam van Meerhout. Torhout beseft het belang van een goede start en behoudt mits winst dus het maximum van de punten. Voor Harelbeke zou een zege ook geen kwaad kunnen voor het vertrouwen.

Met Verbroedering Meerhout en SV Oudenaarde ontmoeten twee nieuwkomers elkaar. Beide ploegen waren vorig seizoen nog in vierde klasse actief. Meerhout moest al een nederlaag slikken en wil die tegen Oudenaarde goedmaken. Oudenaarde kan echter in de winning mood blijven door Meerhout drie punten af te snoepen. Oudenaarde opende het nieuwe seizoen met een klinkende zege tegen Turnhout en wil die lijn natuurlijk graag doortrekken.                 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties