Real op zoek naar eerste overwinning

Dave Sentobin
| 0 reacties
Real op zoek naar eerste overwinning
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de tweede speeldag in de Primera División staan er alweer enkele leuke confrontaties op de affiche. Kampioen Barcelona neemt het in eigen huis op tegen Osasuna en Real gaat op zoek naar de drie punten op het veld van Levante. Zondagavond staat een heruitgave van de bekerfinale op het programma: Zaragoza-Espanyol.
 
Barcelona ontvangt in Camp Nou met Osasuna de vierde van afgelopen seizoen. Coach Rijkaard laat alweer Saviola en Belletti buiten de kern. In tegenstelling tot speeldag 1 zijn Ronaldinho en Sylvinho er wel bij, ten nadele van Gio en Ezquerro. De Nederlandse oefenmeester benadrukte dat zijn team vooral de verdedigende taken niet mag verwaarlozen. Soldado, middenvelder van Osasuna en ex-Real, hoopt met zijn teammaats alvast voor de verrassing van de speeldag te zorgen door Barça punten te ontfutselen.
 
De andere partij van zaterdagavond belooft nog meer spektakel: Atlético Madrid ontvangt Valencia. Terwijl de Atlético-fans roepen om el Kun Agüero, houdt coach Aguirre zijn been stijf en blijft hij het vertrouwen geven aan Mista. Ook al omdat de Argentijnse spits licht geblesseerd is, net als Pablo. De Mexicaanse trainer gelooft in zijn team en acht zijn spelers tot alles in staat. Bij Valencia keert amokmaker Ayala terug in de kern en kersverse aanwinst Joaquín moet toekijken vanuit de tribune.
 
Real Madrid gaat zondag op zoek naar zijn eerste overwinning op het veld van Levante. De promovendus verloor op de eerste speeldag zwaar van FC Sevilla (4-0). Voor coach López Caro is het een snel weerzien met de sterren van Real Madrid. Volgens de coach heeft Levante een sterke prestatie tegen de Koninklijke nodig om vertrouwen op te doen. In de Spaanse hoofdstad is er voorlopig nog geen vuiltje aan de lucht. Nieuwe aanwinst Reyes werd vandaag officieel voorgesteld. Capello benadrukte in de persconferentie nogmaals dat hij prijzen zal pakken met dit Real.
 
Ploeg in vorm Sevilla reist naar het Baskenland om er partij te geven aan Real Sociedad. Bij de thuisploeg kan trainer Bakero waarschijnlijk geen beroep doen op de licht geblesseerde Xabi Prieto. Bij de bezoekers is de Uruguayaan Chevanton zeker een maand buiten strijd. Real Betis ontvangt in het eigen Manuel Ruiz de Lopera-stadion Athletic Bilbao. Aanvaller Dani viel gisteren uit op training en voegt zich bij de drie andere geblesseerden: Assunçao, Damiá en Robert. De beticos verwachten enorm veel van de Duitse international Odonkor. Getafe krijgt zondag Racing op bezoek. De Cantabriërs toonden zich heel ambitieus in de voorbereiding, maar konden die ambities nog niet waarmaken. Getafe-coach Schüster kiest net als vorig seizoen voor een meer aanvallende opstelling in de thuiswedstrijden.
 
Mallorca gaat op zoek naar de eerste zege van het seizoen in eigen stadion tegen Deportivo. De Portugees Nunes is hersteld van zijn blessure en keert terug bij de kern. Aanwinst Ibagaza zou wel eens in de basis kunnen starten bij de thuisploeg. De bezoekers hebben wat recht te zetten na twee verloren partijen tegen ploegen uit Segunda B. Villarreal krijgt de oudste ploeg van Spanje op bezoek: Recreativo. Bij de bezoekers zou Sinama-Pongolle zijn debuut in de Primera División kunnen maken. De Franse spits werd voor één seizoen uitgeleend door Liverpool.
 
Gimnástic speelt zijn eerste thuiswedstrijd tegen Celta. Nástic is de enige promovendus die zijn eerste partij winnend kon afsluiten. De Catalaanse coach Luis César vervangt de geblesseerde Merino door Juan. Celta is ongetwijfeld het zwarte beest van de promovendus. In de vorige zes ontmoetingen wonnen de Catalanen slechts één keer en kregen in de andere partijen zelfs vijf en tien goals tegen. De laatste partij van zondagavond is een heruitgave van de Copa del Rey: Zaragoza – Espanyol. Beide ploegen begonnen slecht aan de competitie. De bezoekers deden ondertussen al wat vertrouwen op door te winnen van Lazio en door de Copa Catalunya binnen te halen ten nadele van stadsrivaal Barça. Ook de thuisploeg leeft ontspannen toe naar de wedstrijd na de winst tegen Livorno.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties