Zoektocht naar bevestiging en puntengewin

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Zoektocht naar bevestiging en puntengewin
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De tweede speeldag in Vierde A wordt in de praktijk een zoektocht naar bevestiging voor degene die suksesrijk startten  tevens een scherp uitkijken voor sommigen naar de eerste puntenbuit.
 
Dat is zeker het geval voor revelatie Sint Gillis-Waas dat dit keer naar het Henegouwse Houdinois reist. De thuisploeg ging vorige week nipt onderuit en zal allicht op eigen veld revanche willen. Maar de Wase ploeg heeft de moraal van de winnaar en dat kan doorslaggevend zijn.
 
Wevelgem City staat voor een West-Vlaamse derby bij SV Diksmuide dat vorige week alsnog een punt kon meegraaien. Het staat vast dat City aldaar voor een moeilijk taak staat om een tweede driepunter vast te leggen.
 
Gent-Zeehaven liet vorige week op E. Zele te gemakkelijk twee punten teloorgaan. Met de komst van Sint-Eloois-Winkel wordt het voor de Ratten de opdracht te winnen. Wellicht zal Winkel uitpakken met een enigszins defensieve taktiek want hun verwachting is dat Zeehaven voluit voor het offensief zal kiezen.
 
Een tweede West-Vlaamse derby staat op het programma tussen SV Rumbeke en WS Lauwe. De thuisploeg ging vorige week tamelijk afgetekend voor de bijl terwijl White Star verrassend op eigen veld twee punten moest prijsgeven. Dit duel kan alle kanten uit zodat het koffiedik kijken wordt wat beiden er van terecht brengen. Want dat  meer dan een draw zal worden nagestreeft  is geen onterechte prognose.
 
Ook neofiet Izegem deed met tromgeroffel zijn intrede in het nationale voetbal. Dat dit gebeurde door titelpretendent VG Oostende te verslaan was enerzijds verrassend, anderzijds goed voor mentale ingesteldheid die zeker zal nazinderen tegen Evergem Center. De Oost-Vlaamse thuisploeg moest vorige week nipt het hoofd buigen bij titelgegadigde URS Centre maar zint op weerwraak. Bij Center heerst de gedachte ,,als we spelen zoals op Centre halen we die driepunter tegen Izegem binnen’’.. Al kan trainer Vital Borkelmans, wegens blessurelast , niet zijn sterkste opstelling het veld laten opdraven.
 
VG Oostende zal nooit gedacht hebben om die eerste speeldag met verlies  af te sluiten. Op deze tweede competitiedag krijgt de kustploeg met E. Zele voor de tweede keer op rij een neofiet te bekampen. Vorige week ontfutselde de Oost-Vlaamse debutant een punt bij Zeehaven. Oostende weet meteen wat te doen om niet voor een tweede keer het deksel op de neus te krijgen.
 
SV Zottegem speelt zijn eerste thuiswedstrijd tegen Lambusart en dat zijn twee ploegen die vorige week op hun puntenhonger bleven zitten. Op eigen, vertrouwde veld moeten de Oost-Vlaamse blauw-gelen nochtans in staat worden geacht het Henegouwse bouwwerk te slopen. Want het typische defensieve werk zal allicht bij de bezoekers eerder gehanteerd worden dan het offensieve voetbal.
 
Tenslotte mag het ongeslagen SC Wielsbeke op eigen veld het maximum najagen tegen URS Centre. Of dit ook lukt  ligt niet enkel in de handen van de thuisploeg maar nog meer in deze van titelkandidaat URS Centre dat evenzeer een 6 op 6 op het oog heeft.

 Dat sommigen het maximum zullen kwijtspelen is een zekerheid. Wie? Dat ligt in handen van Koning Voetbal.
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties