Datum: 16/09/2006 20:00
Competitie: 3e amateurliga C
Speeldag: Speeldag 3
Patro onderuit in derby

In Vierde Klasse C stond vanavond de Limburgse derby tussen Spouwen Mopertingen en Patro Eisden op het programma. Beide ploegen begonnen goed aan het seizoen, Patro had nog het maximum van de punten en de thuisploeg volgde op twee puntjes. Een 700-tal toeschouwers zagen vooral na rust een leuke wedstrijd.

De bezoekers uit Eisden kwamen het sterkst uit de startblokken, de Maaslanders probeerden onmiddellijk de tegenstander bij de keel te grijpen door hoog druk te zetten. Spouwen zakte gewillig terug en de bezoekers hadden doorlopend balbezit. Toch was de eerste echte kans, en onmiddellijk ook de enige van de eerste helft, voor de thuisploeg. Bronzwaer glipte door de buitenspelval en schoot de bal voorbij doelman Evens, Knevels was echter goed gevolgd en kon redding brengen op de doellijn. Dit was het enige noemenswaardige feit van de eerste helft, de enige dreiging van Patro was een vrije trap van Peeters die twee meter naast ging.

Na rust was er gelukkig meer te zien. De thuisploeg toonde iets meer aanvallende intenties dan voor rust en dit loonde onmiddellijk. In de 50ste minuut kreeg Vandersmissen een vrije schietkans op de rand van het strafschopgebied, de speler aarzelde niet en schoot de bal heerlijk in de kruising. Patro was aangeslagen, het probeerde wel de wedstrijd opnieuw in handen te nemen, maar het bleef wachten op de eerste kans. Marolt had wel pech toen zijn afstandsschot op de kruising sneuvelde. De thuisploeg werd steeds gevaarlijker op de tegenaanval en ondanks het aanhoudende balbezit van Patro, leek een tweede doelpunt voor de thuisploeg waarschijnlijker dan de gelijkmaker voor de ploeg uit Eisden. Het was dan ook niet echt verrassend dat de thuisploeg een kwartier voor tijd de wedstrijd op slot deed. Hermans schoot een vrije trap schitterend voorbij doelman Evens, die voor de tweede keer een bal uit zijn net moest vissen. Twee minuten later besliste Bronzwaer de wedstrijd helemaal door er 3-0 van te maken. Vlak voor tijd milderde Peeters na een corner nog wel tot 3-1, maar de thuiszege kwam nooit meer in gevaar.

Patro maakte zeker geen slechte indruk, maar het was heel opvallend dat het over 90 minuten geen enkele doelkans kon creëeren. Spouwen toonde zich een hecht verdedigend blok dat bovendien erg gevaarlijk was op de tegenaanval. Door de overwinning handhaaft de ploeg zich in de top van het klassement. Het moet wel Heist en Mol-Wezel voor laten gaan, die beiden wonnen vanavond.