Nassen: 'Misschien hebben we tweede onderschat'

Bart Hermans
| 0 reacties
Nassen: 'Misschien hebben we tweede onderschat'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gaat niet goed met Tienen. Toen ze in het seizoen 2003-2004 degradeerden werd er slechts één keer gewonnen maar zelden verloor men met de zware cijfers van de laatste weken. Op de Bosuil incasseerden de Suikerjongens opnieuw vijf tegendoelpunten.
 
Voor het seizoen beoogde Tienen een plaatsje in de top tien, deze doelstelling lijkt nu al ver weg. Verdediger Kim Buvé, opnieuw erbij na een blessure, vond het verdict van afgelopen zaterdag echter te zwaar.
 
Achttien tegendoelpunten in vijf matchen, dat zijn er slechts zes minder dan het hele vorige seizoen?
 
"Dat zijn er teveel, maar ze worden iets te makkelijk op de rug van de verdediging geschoven. Het is iets waar we als ploeg verantwoordelijk voor zijn. Verdedigen begint in de aanvalslinie en op het middenveld. Let op, ik wil niemand met de vinger wijzen, maar druk van de tegenstander moet je als ploeg opvangen. Wat ons nu rest is doorwerken en tijdens de wedstrijd nog meer voor elkaar door het vuur gaan."
 
Ook bij Daniël Nassen is het optimisme van het begin van het seizoen ver te zoeken. Voorlopig lijkt hij geen oplossing te vinden voor de malaise.
 
"Imand die de wedstrijd niet zag, denkt meteen dat we weggespeeld zijn. Een verkeerde conclusie. Voetbaltechnisch waren we zelfs de betere van Antwerp. We botsten op sterkere en koelbloedige aanvallers. We hebben dan ook niet het geluk te kunnen terugvallen op een samenwerking met een topclub zoals Manchester United."
 
Toch kan Nassen niet ontkennen dat er een probleem is in zijn verdedigend compartiment.
 
"Er zaten opnieuw vermijdbare doelpunten bij. Soms missen we de kwaliteit en ervaring die je op dit niveau nodig hebt. We moesten onze meerdere erkennen in de aanvallers van een Antwerp dat voor mij bij het kransje titelkandidaten hoort. Misschien hebben we tweede klasse wat dat betreft onderschat. Ik kan mijn spelers niks verwijten. Het zijn deze jongens die het moeten doen. Hopelijk keert het tij een keertje in ons voordeel."

Een meer voorzichtige aanpak lijkt voorlopig nog geen optie. "Moeten we ons helemaal ingraven en het voetbal verloochenen? Ach, daarvoor komen supporters ook niet naar het stadion", klonk het. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties