Analyse Kan KVSK Dender doen wankelen?

Joeri De Ren
| 0 reacties
Kan KVSK Dender doen wankelen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sommigen spraken al van een mislukte start, anderen dan weer van een mislukt transferbeleid en iedereen zocht een reden achter het collectieve falen van KVSK United. Na vorig jaar werd de ploeg vooraan in het klassement verwacht en het woord "titel" werd zelfs door velen gebezigd. Misschien legde dit te veel druk bij sommigen ? Feit is dat KVSK United wisselvallig begon aan deze competitie, maar al bij al toch aardig aansluiting wist te behouden bij de andere titelfavorieten. En volgend weekend is er dé kans voor de Limburgers om ook de kloof met de fiere leider te verkleinen. De vraag is of de Limburgers erin zullen slagen om Dender een halt toe te roepen.

Dender prijkt na en mooie reeks fier bovenaan de tabellen met een sterke 19 op 21. De eerste periodetitel lijkt binnen bereik met maar liefst 5 punten voorsprong en nog slechts drie wedstrijden te spelen. Maar zoals zo vaak zit het venijn in de staart. De leider wacht een zwaar slot van deze eerste periode met wedstrijden tegen KVSK United, Hamme en OHL. Eerst volgen nu thuis KVSK United en dan Hamme. De laatste speeldag van de eerste periode wacht de ploeg nog een zware verplaatsing naar Leuven. De druk neemt toe bij spelers, supporters en bestuur van FC Dender EH. Hoe denkt trainer Vande Velde erover ? "Om de periodetitel te halen dienen we nu gewoon 4 op 6 te halen in onze volgende thuiswedstrijden. Dat zou gezien ons huidig doelsaldo dienen te volstaan." De rekening klopt en dus lijkt dit een haalbare kaart. Uiteraard is er ook het doemscenario waarbij Antwerp nu 9 op 9 pakt bijvoorbeeld en Dender verliest van zowel KVSK als OHL. Dat beseft ook doelman Thierry Coppens. "Het eindrondeticket zit nog niet op zak. We staan verdiend bovenaan de rangschikking, maar nu volgen de moeilijkste wedstrijden tegen KVSK United en OHL. Indien we die alle twee verliezen doet de rest terug mee. Laat ons dus nog even afwachten en verder werken in alle rust."

Deze nuchterheid siert de klemvaste keeper. Zijn trainer echter bezoldigt zich dan weer aan iets meer enthousiasme : "Als we verder blijven spelen zoals de laatste weken dan wenkt de periodetitel. We hielden al vaak de nul en we geven ons steeds voor 200%. We zijn uiteraard nog niet aan de eindmeet, maar het zou wel heel onwaarschijnlijk zijn moesten we deze prachtige kans alsnog verknallen." Het zou een serieuze stunt zijn voor de "kleine ploeg". Op enkele jaren tijd van eindrondekandidaat in derde naar eindrondespeler in tweede nationale... Het is weinigen gegeven en de trainer weet ook dat het een hele prestatie zou zijn. "Het zou fantastisch zijn, maar laten we voorlopig nog niet gaan zweven. Elke wedstrijd dient gespeeld te worden en dus moeten we eerst nog drie weken lang sterk presteren en ons vormpeil aan te houden."

Bij Dender geloven ze er alvast in. En bij KVSK ? De ploeg trekt zich op aan de vaststelling dat Dender het toch niet makkelijk had bij RC Waregem, ook al hadden zij zelf dan weer de nodige problemen om vlot te winnen van RS Waasland, dat op zich geen stevige indruk naliet. Het antwoord volgt op verkiezingsdag, om 16.45u, na affluiten in de wedstrijd tussen Dender en KVSK United. 

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties