Arsenal probleemloos voorbij Watford

Arsenal probleemloos voorbij Watford
Foto: © SC

Tot nu toe moest Arsenal genoegen nemen met de achtste plaats in de Premier League, maar de club was wel aan een opmars bezig. Hleb en Van Persie vielen naast de ploeg. Bij Watford gold dit voor Mackay. Watford stond voorlaatste en had nog niet gewonnen. Arsenal en Watford konden dus enkel met een overwinning vooruit geholpen worden. 

De thuisploeg eiste al in de eerste speelminuten het balbezit op. Voor het eerste gevaar was het wachten tot in minuut negen. Foster redde knap een poging van Rosicky en was ook paraat op de rebound van Adebayor. Op een reactie van Watford was het een kleine tien minuten wachten. King trapte van dichtbij over. Watford deed wat het kon en bleef goed in de organisatie. Net voor het halfuur dan toch nog eens een uitgespeelde kans voor Arsenal. Rosicky trapte van dichtbij op Foster. Watford had het niet makkelijk om er zelf nog eens uit te komen en werd vrij ver naar achteren gedreven. Arsenal kwam dan met een gelukje op voorsprong. Stewart devieerde een vrije trap van Fabregas ongelukkig in eigen doel. Watford had dan toch nog een antwoord in huis, maar Smith mikte van dichtbij over. Nog voor de rust werd het 2-0. Een verre uittrap van Lehmann kwam uiteindelijk bij Henry terecht en die schoot laag in de linkerhoek binnen.

Watford was de ploeg die als eerste kwam dreigen in de tweede helft. Een schot van de ingevallen Henderson ging naast. Dit was echter geen voorbode van offensievere intenties en het initiatief helde al snel weer over naar de kant van Arsenal. Walcott plaatste de bal over. Foster duwde een schot van Rosicky in hoekschop. Die hoekschop werd genomen door Thierry Henry en over gekopt door Kolo Touré. Enkele minuten later bediende Henry Adebayor en die tikte binnen: 3-0. Arsenal had de wedstrijd nu helemaal in handen en ging nog even door. Foster bleef overeind op de inzet van Rosicky. Lehmann moest nog eens in actie komen op een schot van Stewart. Arsenal zette meteen de tegenaanval op en de ingevallen Van Persie knalde over. De score wijzigde niet meer en zo liet Arsenal een vlotte zege optekenen.

Arsenal zet zijn opmars verder. Tegen Watford kwam Arsenal nooit echt in de problemen. Henry speelde weer een belangrijke rol. Watford blijft dus zonder zege onderaan het klassement bengelen.            

ARSENAL: Lehmann, Djourou, Gallas(81' Clichy), Touré, Hoyte, Walcott(64' Hleb), Fabregas, Gilberto Silva, Rosicky(74' Van Persie), Adebayor, Henry

WATFORD: Foster, Doyley, DeMerit, Shittu, Stewart, Tommy Smith(46' Henderson), Mahon, Francis, Bouazza(54' Powell), King, Young

DOELPUNTEN: 32' Stewart 1-0(own-goal), 43' Henry 2-0, 67' Adebayor 3-0   

GEEL: 22' Tommy Smith        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties