Moeilijk programma voor top drie

J. S.
| 0 reacties
Moeilijk programma voor top drie
Foto: © SC

In Derde Klasse B staat dit weekend de zesde speeldag op het programma. De top drie heeft een zware wedstrijd voor de boeg, de twee koplopers Sprimont en Olympic Charleroi staan beiden voor een moeilijke verplaatsing en met Tongeren-Woluwe nemen de twee nummers drie het tegen elkaar op.

Olympic Charleroi gaat op bezoek bij Franc Borains, met andere woorden het nummer drie tegen het nummer twee van vorig seizoen. De Karolingers gingen één keer in de fout door verrassend te verliezen in Kelmis, maar legden voor de rest een foutloos programma af. Franc Borains is terug te vinden in de middenmoot, de ploeg leek zich de laatste weken te herpakken na een magere seizoensstart, maar verloor vorige week thuis tegen Woluwe, waardoor het zijn voeling met de top kwijt is. Morgenmiddag krijgt het de kans om opnieuw aansluiting te krijgen door Charleroi puntenloos thuiswaarts te sturen. 

De andere koploper CS Sprimont gaat op bezoek bij hekkensluiter CG Walhain. De rode lantaarn toonde de laatste weken dat het de strijd tegen degradatie absoluut nog niet heeft opgegeven. Twee weken geleden werd een eerste punt behaald tegen Couillet en vorige week werd een spektakelmatch tegen Tongeren HM verloren met 5-4. Sprimont verloor net als Charleroi één keer in Hasselt, maar is voor de rest nog foutloos.

Ook het duel tussen Tongeren HM en WS Woluwe belooft veel goeds. Het duo staat gedeeld op de derde plaats met elf punten, met vier punten achterstand op het leidersduo. Voor beide ploegen geldt dat enkel winst voldoende is om nog een kleine kans te maken op de eerste periodetitel, bij nieuw puntenverlies zal de kloof met (één van) de koploper(s) wellicht te groot zijn. Het belooft een open wedstrijd te worden tussen twee ploegen die voor de overwinning zullen gaan.

KSK Hasselt krijgt Visé op bezoek. Beide ploegen missen een groot aantal spelers, het wordt afwachten welke ploeg het beste kan omgaan met deze afwezigheden. Hasselt verloor vorig week zwaar tegen Bocholt, ook Visé kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Couillet.
Zowel Hasselt als Visé hebben dus iets goed te maken. Vooral voor Visé neemt de druk toe met de week, aangezien de Luikenaars nog altijd titelambities hebben. 

Met La Louvière - Bocholt VV staat het duel tussen misschien wel de grootste tegenvaller en de revelatie van het seizoen op het programma. Na een behoorlijke start viel La Louvière de afgelopen maand als een pudding in elkaar met een één op twaalf als gevolg. Bocholt lijkt na een paar mindere seizoenen opnieuw zijn positie in het linkerrijtje in te nemen, de Noord-Limburgers
kunnen tot nu toe niet echt een constante leggen in hun prestaties, maar vooral op verplaatsing worden er veel punten gehaald. Zo werden moeilijke verplaatsingen naar Visé en Hasselt winnend afgesloten, maar werd er thuis verloren tegen Seraing en Namur. Vanavond zal vooral de thuisploeg onder grote druk staan, de Wolven moeten zich dringend herpakken om niet in een lange en zware degradatiestrijd terecht te komen. Bocholt zal wellicht gewoon verder gaan op zijn elan van de vorige weken en misschien zit er wel opnieuw winst in. 

De andere wedstrijden van de zesde speeldag:

Namur - Kelmis

CS Verviers - FC Luik

Couillet- Seraing
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties