Schalke duwt HSV nog dieper in de put

Philippe Crols

Hamburg ging tegen Schalke op zoek naar zijn eerste zege in de Bundesliga. Het moest dat doen zonder Vincent Kompany die uiteindelijk niet zou spelen. Ook zonder Kompany lukte het niet, want Schalke won met 1-2. De crisis in Hamburg is groter dan ooit.

Beide teams begonnen afwachtend en veel doelgevaar was er dan ook niet te zien in het begin. Na een kwartier schoot Kuranyi eens schuchter op het doel van Kirchstein, maar problemen kende de HSV-doelman daarmee niet. Twee minuten later was het wel al meteen prijs. Halil Altintop zette zich goed door en schoot de 0-1 door de benen van Kirchstein. Op het volgende gevaar was het weer tien minuten wachten. Bordon knalde zonder succes op de HSV-doelman. Schalke leek de partij onder controle te hebben, maar na een halfuur maakte de thuisploeg plots de gelijkmaker. Een schot van Trochowski belandde via Bordon in doel, 1-1.

Toch kon Hamburg niet met een goed gevoel de rust in. Vijf minuten voor rust kreeg Jarolim zijn eerste gele kaart en twee minuten later zag hij zijn tweede geel karton. Een terechte uitsluiting overigens. Het kon echter nog erger geweest zijn voor de thuisploeg, want in de blessuretijd van de eerste helft knalde Altintop net over. Aan de rust stond het dus wel 1-1.

Het was Hamburg dat het eerst kwam dreigen in de tweede helft. Sanogo kreeg de mogelijkheid op de 2-1, maar Frank Rost hield de strafschop uit zijn doel. Tien minuten na rust kwamen de bezoekers voor een tweede maal op voorsprong. Verdediger Bordon maakte de 1-2. Nadien deed Schalke wat het zeer goed kan. Dat is een wedstrijd volledig bevriezen. Omdat de Köningsblauen met een mannetje meer stonden lukte dat ook vrij makkelijk. Het team van Slomka staat zo nog altijd op een gedeelde eerste plaats. Hamburg houdt voorlopig enkel Bochum achter zich.