Luikse supporters bestormen veld

J. S.

Zondagmiddag stond het belangrijke duel tussen CS Verviers en FC Luik op het programma in Derde Klasse B. Verviers won uiteindelijk het duel met 2-0, maar over de manier waarop zal wellicht nog lang over nagepraat worden bij beide ploegen.

Scheidsrechter Vincent speelde een dubieze rol in de wedstrijd door opvallend veel in het voordeel van de thuisploeg te fluiten. Zo kreeg Luik een bijzonder twijfelachtige strafschop (fout duidelijk buiten de grote rechthoek gemaakt) + rode kaart tegen en werd bovendien Verviers-verdediger Birti niet bestraft voor een duidelijke handsbal in het eigen strafschopgebied.

Vijf minuten voor tijd ging Luikenaar Kinet verbaal in de clinch met de scheidsrechter, de aanvaller kreeg een gele kaart onder de neus geduwd. Dit was voor een deel van de Luikse aanhang de druppel die de emmer deed overlopen, waarop het veld bestormd werd door een 50-tal Luikse supporters. Door het voorval moest de wedstrijd vijf minuten stilgelegd worden.

Het is afwachten wat voor sanctie FC Luik wacht. De politie deelde een aantal proces verbalen uit. De kans is groot dat de ploeg een paar wedstrijden zonder publiek moet afwerken.