Analyse Top vijf kan niet winnen

J. S.
Top vijf kan niet winnen

In Derde Klasse B stond afgelopen weekend de zesde speeldag op het programma. Opvallend was dat de volledige top vijf niet kon winnen, pittig detail is dat er eveneens geen enkele top vijf ploeg verloor: iedereen speelde gelijk.

De top vijf ploeg die het dichtste bij winst kwam was KSK Tongeren HM. In een rechtstreeks duel met WS Woluwe, dat samen met de Limburgers op de derde plaats stond, zag Tongeren diep in de blessuretijd alsnog een overwinning verloren gaan. Basiakos bracht de Eburonen twintig minuten voor tijd verdiend op voorsprong. Dit leidde tot hevig protest van de bezoekers wegens vermeend buitenspel. Even later werd Tongenaar Weerts na een heel lichte tweede gele kaart uitgesloten. Veel invloed op het spel had dit niet, de thuisploeg bleef boven liggen en kreeg via Morhaye, die de kruising trof, en Coppens grote kansen op de winnende treffer, maar de 1-0 bleef op het bord tot Marolany in blessuretijd een corner uit het niets binnen kopte. Een onverhoopt gelijkspel voor Woluwe dat eigenlijk geen moment aanspraak kon maken op punten.

Het leidersduo Sprimont en Olympic Charleroi ziet de kloof ondanks het eigen puntenverlies dus niet kleiner worden. Sprimont kon pas vijf minuten voor tijd een nederlaag vermijden na een strafschopdoelpunt van Rouani. Eerder had Atasever Walhain op voorsprong gebracht. Olympic Charleroi speelde gelijk op het veld van Franc Borains, via doelpunten van Ouardi en Di Barbora kwam de thuisploeg kwam zelfs 2-0 voor, maar Yao Teberly en Suleymanovic bezorgden de Karolingers alsnog een punt.

De twee andere Limburgse ploegen verloren. KSK Hasselt leed zijn tweede zware nederlaag op een rij in het eigen stadion. Nadat vorige week met 1-4 verloren werd tegen Bocholt, was Visé zaterdagavond met 0-3 veel te sterk. Mamoun deed zijn oude ploeg met twee doelpunten de das om met de 0-1 en 0-3. Mabwete zorgde voor het tweede Luikse doelpunt. Visé doet door de overwinning een goede zaak in de rangschikking en sluit opnieuw aan bij de top vijf. Bocholt VV verloor op het veld van La Louvière, dat zijn tweede overwinning van het seizoen behaalde. Bocholt had nochtans voor rust kansen genoeg om op voorsprong te komen, dit werd na rust uiteindelijk fataal. Na een uur spelen kreeg Bauduin rood na het neerhalen van een doorgebroken speler. Camara zorgde in de 77ste minuut voor de bevrijdende 1-0 voor La Louvière.