Vejle heeft eerste zege te pakken

viki meeuwis

Zaterdag stond de wedstrijd tussen Horsens en Brøndby op het programma.De voormalige landskampioen kent een moeilijk seizoen en ook zaterdag was dat te merken. FC Kopenhagen daarentegen had geen kind aan Viborg dat nog steeds in de degradatiezone verkeert. Beter nieuws was er van het front van nieuwkomer Vejle BK, zij wonnen hun eerste wedstrijd dit seizoen.

AC Horsens – Brøndby:  0-0
Voor de vijfde keer op rij liep Brøndby zaterdag de drie punten mis. De bezoekers begonnen de wedstrijd voorzichtig en dat gaf de thuisploeg de kans om enkele keren gevaarlijk uit de hoek te komen waardoor ze op het middenveld konden heersen. Tegen het einde van de eerste helft zat Horsens dan ook goed in de wedstrijd maar kon nooit meer dan halve kansen afdwingen. Tien minuten in de tweede helft viel er een doelpunt. Niels Lodberg werd vanop links vrij gespeeld en kon de bal met een elegante lob makkelijk over de uitstormende Casper Ankergren werken maar het doelpunt werd geannuleerd wegens offside. Dat was (eindelijk) het startschot voor een meer interessante periode in de wedstrijd waar Brøndby erin slaagde om dichtbij doel te komen. Op het uur kon Kim Daugaard de bal richting doel koppen maar die poging eindigde op de dwarslat. Kort daarop zorgde keeper Søren Jochumsen in het Horsens doel een prachtredding na een kopbal van Per Nielsen. Dichter bij een doelpunt zou Brøndby niet meer komen en moest genoegen nemen met een puntje in plaats van de drie waarop ze gehoopt hadden.

Vejle BK – FC Nordsjælland: 3-2
Vejle heeft eindelijk de eerste zege van het seizoen te pakken. Het versloeg zondag FC Nordsjælland met 3-2. De bezoekers waren nochtans goed begonnen, al na zeven minuten wist Jukka Santala de weg naar het doel te vinden. In de 35e minuut kon Issey Farran de gelijkmaker binnen werken. Kort voor de pauze kon Ulrik Balling zijn zesde doelpunt van het seizoen maken. Na de pauze dreef Farran de voorsprong nog vergroten nadat Johnny Lundberg de bal verloor en Farran daar handig gebruik van kon maken. FC Nordsjælland stond met 3-1 achter en stak een tandje bij. Morten Nordstrand kon er in het laatste kwartier nog 3-2 van maken maar de spelers van Vejle hielden stand en haalden zo hun eerste zege in dertien wedstrijden binnen.

Silkeborg IF – Esbjerg fB: 1-2
Silkeborg vestigde zondag een negatief clubrecord toen het verloor van Esbjerg. Daarmee hebben ze nu hun laatste zes thuiswedstrijden verloren. Het zag er nochtans lange tijd naar uit dat ze in ieder geval een punt zouden binnenhalen. In de 90e minuut was de stand immers nog 1-1. Silkeborg was goed gestart en Esbjerg moest het vooral van counterpogingen hebben. Het was Niki Zimling die in de 35e minuut de score opende in het voordeel van Esbjerg. In de tweede helft was het Hördur Sveinsson die in de 76e minuut de gelijkmaker scoorde. Silkeborg leek goed op weg om een puntje weg te kapen maar Simon A. Pedersen dacht daar anders over. In de toegevoegde tijd kon hij de overwinning voor Esbjerg veilig stellen en de stand op 2-1 brengen.

AaB – Randers: 0-4
AaB leidde een onverwachte zware nederlaag op eigen veld, ze verloren met zware 4-0 cijfers van Randers. De thuisploeg probeerde vanaf het begin om druk te zetten op Randers maar het waren de bezoekers die de beste kansen kregen. Keeper Jimmy Nielsen stond onder zware druk. Na zestien minuten viel het eerste doelpunt. Een corner die door veteraan Stig Tøfting genomen werd kwam bij Djiby Fall terecht die de bal vanop korte afstand in doel kon werken. Vijf minuten later was het weer AaB dat klop kreeg. Opnieuw nam Stig Tøfting een hoekschop die ditmaal voor de voeten van Jonas Daum kwam. Ondanks enkele goede kansen voor AaB stond het bij de rust nog steeds 2-0 in het voordeel van Randers. De supporters van AaB waren daarmee duidelijk niet tevreden en de spelers verlieten het veld bij de pauze onder een fluitconcert.
Na de rust zette AaB meer druk maar de beste kansen waren, net als voor de rust, voor Randers. Het zag er naar uit dat de 2-0 tot het einde van de wedstrijd zou stand houden. Twee minuten in de toegevoegde tijd kon de ingevallen Silveira er 3-0 van maken en twee minuten later kon hij de nederlaag van AaB helemaal compleet maken door de 4-0 op het scorebord te zetten. Door dit verlies belandt AaB op de vijfde plaats, Randers staat op de achtste.

FC Midtjylland – OB: 3-0
Met drie doelpunten in de eerste zeventien minuten tekende FC Midtjylland het doodsvonnis van OB dat niet meer van die klap herstelde. De spelers van OB hadden blijkbaar nog last van vermoeidheid na de UEFA-beker wedstrijd tegen Parma van afgelopen woensdag. Het eerste doelpunt viel in de zevende minuut via Frank Kristensen. Drie minuten later kon Mikkel Thygesen Midtjylland op 2-0 brengen. De defensie van OB werd hierdoor niet wakker geschud, integendeel. In de 17e minuut bracht Kristensen de thuisploeg op een 3-0 voorsprong en winst.

FC Kopenhagen – Viborg: 3-0
FC Kopenhagen kende weinig problemen met Viborg. Vanaf het begin van de wedstrijd zetten ze Viborg direct onder druk en met succes. In de achtste minuut kon Michael Gravgaard via een kopbal de 1-0 scoren. Korte tijd later moesten Marcus Allbäck en Thomas Andie beiden verzorging ondergaan na een een duel waarbij ze aan het hoofd geraakt werden. Korte tijd later konden beiden met een verband rond hun hoofd weer verder spelen. FC Kopenhagen domineerde de gehele eerste helft en Viborg kon nooit tot een goede kans komen. In de toegevoegde tijd in de eerste helft kon Fredrik Berglund de bal naar de geheel vrijstaande Allbäck passen die er prompt 2-0 van maakte. Zes minuten na de rust kon William Kvist de eindstand al vastleggen. Meteen was ook de spanning uit de wedstrijd. Met deze zege vergroot FC Kopenhagen de afstand met OB tot op vier punten.