Analyse Aalst alleen op kop

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Aalst alleen op kop
Foto: © SC

Het heeft lang geduurd, maar Eendracht Aalst heeft zich nu toch kunnen loswrikken van SV Bornem. Beide ploegen walsten tot nu toe door de competitie en Eendracht Aalst staat nu alleen aan de leiding door de zege op Woluwe-Zaventem. Bornem verloor thuis verrassend van Kampenhout en Schoten won de zespuntenmatch in Grimbergen. 

Woluwe-Zaventem was dus niet opgewassen tegen Eendracht Aalst. Woluwe-Zaventem had door de bekerpartij tegen Westerlo een extra dosis vertrouwen opgedaan, maar dat bleek niet genoeg om Aalst in bedwang te houden. Arnold Nguekam scoorde voor het eerst in zijn carrière een hattrick en rolde Woluwe-Zaventem in zijn eentje op. Eendracht Aalst heeft nu nog duidelijker uitzicht op de eerste periodetitel. Woluwe-Zaventem raapte geen punten meer in zijn laatste vier wedstrijden en zal toch weer moeten verbeteren. 

SV Bornem had het geluk niet aan zijn zijde tegen Kampenhout. Beide ploegen streden met een groot hart en Kampenhout kreeg het nog benauwd na de rode kaart voor Solomon. Bornem geraakte echter niet meer aan de gelijkmaker en bleef voor het eerst dit seizoen met lege handen achter. Kampenhout lijkt helemaal gelanceerd te zijn. Na een desastreuze competitiestart won Kampenhout nu al drie keer op rij. 

Onderin ging alle aandacht naar de wedstrijd tussen Grimbergen en Schoten. De verliezer van die wedstrijd kwam in vieze papieren te zitten. Goetelen brak de ban en deed waarvoor hij vorig seizoen zo bekend stond: scoren. Met twee doelpunten loodste hij Schoten naar de zege. Voor Grimbergen zien de zaken er verre van goed uit. Schoten pakte zijn eerste zege van het seizoen. 

Eendracht Opstal duwde Verbroedering Meldert nog wat dieper in het dal. Met een eigen doelpunt werd de toon gezet voor een erg ongelukkige namiddag, voor Meldert dan toch. Toen Opstal-doelman Haentjes rood kreeg, leek Meldert de overwinning voor het grijpen te hebben. Na de pauze maakte Opstal zijn tegenstander echter nog drie keer koud af. Meldert leek op een desastreuze nederlaag af te stevenen, maar Derraz kon de eer dan toch nog een beetje redden. Opstal doet weer een goede zaak en komt op gelijke hoogte van Lebeke-Aalst. Voor Meldert gaat het van kwaad naar erger, de club staat nu dan ook voorlaatste.

In de wedstrijd tussen Rupel Boom en Dilbeek Sport was er een opvallende rol weggelegd voor Kevin Geets. Die kwam immers drie keer tot scoren wat toch niet vanzelfsprekend is voor een verdedigende middenvelder. Dilbeek wist al dat het een vogel voor de kat was toen Schotte rood kreeg. Rupel Boom dus makkelijk voorbij Dilbeek. De Steenbakkers lieten hun derde overwinning van het seizoen optekenen.
 
SK Lebeke-Aalst had weinig in de pap te brokken tegen Opwijk. Van Laethem trapte al snel alle hoop op puntenwinst voor Lebeke-Aalst aan flarden. Ook Capidis was weer aardig in vorm. Lebeke-Aalst lijkt zich niet echt te kunnen doorzetten. Om zich in de subtop te handhaven zal er in de volgende weken puntenwinst nodig zijn. Opwijk doet het nog altijd gewoonweg schitterend en komt nu zelfs op de tweede plaats te staan.

Het is geen geheim dat SV Temse goed bezig is de laatste tijd. De ploeg werkte zich nu al op naar een vierde plaats in de rangschikking. Temse had niet veel problemen met Olympia Wijgmaal. Temse zat wel al een hele tijd zonder thuisoverwinning -zeven maanden(!)- en zal wellicht opgelucht zijn dat het eindelijk zover was. Wijgmaal is intussen in de degradatiezone beland.     

Ukkel had de moeilijke opdracht Berchem te verslaan. Berchem had op verplaatsing immers nog het maximum van de punten. De wedstrijd had alle kanten kunnen uitgaan, maar uiteindelijk was het Ukkel dat aan het langste eind trok. Ukkel mocht wel van geluk spreken dat de scheidsrechter handspel van Meskens in het strafschopgebied niet zag en zo Berchem in de laatste minuut een zuivere strafschop onthield. Ukkel klimt in de stand naar de tiende plaats. Berchem staat na deze nederlaag zesde.             
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties