Brøndby in sukkelstraatje

Zaterdag en zondag werd de vijftiende speeldag in de Deense eerste klasse afgewerkt. FC Kopenhagen ontving Vejle in het Parken Stadion en had daar weinig moeite mee. Brøndby daarentegen slaagde er niet in om te winnen van OB. Ook FC Nordsjælland is aan een slechte reeks bezig.

FC Kopenhagen – Vejle BK: 3-0
Vejle BK was aan een goede reeks bezig. De vorige twee wedstrijden hadden ze gewonnen. FC Kopenhagen maakte daar zondag een einde aan en won thuis makkelijk met 3-0 van Vejle. De volgende wedstrijd is tegen Manchester United in het Parken stadion. Met het oog op die wedstrijd had trainer Ståle Solbakken enkele sleutelspelers zoals Brede Hangeland en Marcus Allbäck aan de kant gelaten. Zo kreeg Martin Bergvold een plaats in de basis op de linkerflank en dat was een goede zaak. Hij scoorde twee keer. Hij lag ook aan de basis van het eerste doelpunt in de 14e minuut, toen hij een vlotte pass gaf naar Fredrik Berglund die de 1-0 op het bord zette. Vejle kreeg niet veel kansen in de wedstrijd behalve een goede in de zevende minuut via een kopbal van Nakajima-Farran maar keeper Jesper Christiansen stond in de weg.

OB – Brøndby: 1-0
De problemen bij Brøndby blijven duren. Gisteren moest de club de vierde nederlaag op rij incasseren in Odense. OB domineerde de wedstrijd en hun verdediging liet niet toe dat Brøndby in de buurt van het doel geraakte. Het was OB dat op het half uur wist te scoren. Aanvoerder Ulrik Laursen kon Per Nielsen van zich afschudden en de bal makkelijk in het doel achter keeper Casper Ankergren plaatsen. De beste kans voor de bezoekers voor de pauze kwam een minuut na het doelpunt. Thomas Rasmussen met een afstandschot maar de bal ging naast het doel. Vlak voor het einde van de eerste helft probeerde Rajko Lekic de 2-0 te versieren maar zijn kopbal kwam op de paal terecht. Na de pauze bleef OB de leiding over de wedstrijd houden. Pas tegen het einde van de match kon Brøndby enkele kansen versieren.

AaB – Silkeborg: 1-0
AaB won de eerste keer in twee maanden nog eens een thuiswedstrijd. Na een goede pass van Nomvethe kon Jeppe Curth in de 59e minuut de winning goal maken. Silkeborg dat vorige week hun trainer ontsloeg kon nooit echt in de wedstrijd komen.

FC Midtjylland – AC Horsens: 1-0
FC Midtjylland heeft nu 30 punten, na de overwinning op Horsens. Een vroeg doelpunt van Claus Madsen bezorgde hen de overwinning. De bezoekers waren niet te spreken over het feit dat ze geen strafschop toegewezen kregen toen Gilberto Macena werd neergehaald door Kristian Bak Nielsen. Scheidsrechter Nicolai Vollquartz kende naar eigen zeggen geen penalty toe omdat er geen contact was tussen beide spelers. Nielsen ging weliswaar niet voor de bal maar er was nooit contact en dus was ook geen strafschop nodig.

Viborg – Randers: 1-1
Randers valt terug op de derde laatste plaats, vlak na Viborg. Geen van beide ploegen deed dus een goede zaak met het 1-1 gelijkspel. Het was aan de Zweedse keeper John AlvbÃ¥ge te danken dat Viborg er nog goed vanaf kwam. Mikkel Rask bracht de thuisploeg op voorsprong kort voor de pauze maar na goed druk gezet te hebben kon Djiby Fall de gelijkmaker scoren. Bij Viborg wordt de ziekenboeg verder aangevuld met Thomas Poulsen, Martin Ã…slund en Thomas Andie.

Esbjerg – FC Nordsjælland: 1-0
FC Nordsjælland begon het seizoen goed maar ondertussen zitten ze een beetje in een sukkelstraatje.
Zaterdag verloren ze uit bij Esbjerg met 1-0. Beide ploegen hadden nochtans verschillende kansen. In de 20e minuut werd een doelpunt van Demba-Nyrén afgekeurd voor een duwfout. Negen minuten later kon Demba-Nyrén wraak nemen door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Een kwartier na de pauze moest hij echter met een knieblessure het veld verlaten.