Oudenaarde - Verbr. Geel

Stijn Haeseldonckx

Zaterdag had er een topper plaats in Derde Klasse A.  De thuis nog ongeslagen leider gaf de superfavoriet in de reeks, Verbroedering Geel, partij.  Verbroedering Geel had een goede voorbereiding gehad door de vorige competitiewedstrijd tegen toenmalig leider Doornik te winnen en daarna nipt te verliezen tegen de leider in eerste klasse, Racing Genk.  Het was afwachten of Geel een vervolg kon breien aan deze goede resultaten.  De wedstrijd startte met een paar minuten vertraging, omdat enkele supportersbussen van Geel vastzaten in de files aan de Kennedytunnel.

Oudenaarde startte de wedstrijd met Ottoy, Nottebaert, Brewaeys, Declercq, Vandenbossche,Coulibaly, De Caluwé, Nouhass, Mahieu, Sampil, Zarti.  Verbroedering Geel bestond uit de volgende elf : Koen Schurmans, Bart Vanhees, Robbie Dello, Mike De Koninck, Stef Verwimp, Sadio Ba, Kristof Delorge, Michael Van Geele, Robby Van de Weyer, Vedran Pelic, Antonio Caramazza.

Voor een duizendtal bezoekers startte de wedstrijd aan een gezapig tempo.  Na een kwartiertje aftasten,  kwamen de eerste kansjes.  Verbroedering Geel versierde de eerste kans na een vrije trap die gefloten werd na een fout op Mike De Koninck.  De vrije trap leverde echter niets op.  Aan de overkant werd er een fout gemaakt op Sampil.  De vrije trap ging over doel.  De volgende tien minuten kwamen er een paar schoten uit de tweede lijn.  Het afstandsschot van Robby Van de Weyer werd door doelman Ottoy maar nipt in corner geduwd.  Na een botsing tussen Sadio Ba en Aziz Nouhass moest deze laatste met een blessure vervangen worden.  Waarschijnlijk zou het hier gaan om een scheurtje in de kuitspier.  Even later viel aan de andere kant Vedran Pelic uit.  Hij herviel in de blessure die hij opliep tegen Doornik.  De eerste helft eindigde op 0-0.

De tweede helft was nog maar net gestart, als Kristof Delorge zijn derde gele kaart van het seizoen pakte.  Hij zal dus de volgende wedstrijd moeten missen.  Na een vijftal minuten ging na een mooie actie een bal van Caramazza voorlangs.  Toen,  even later,  doelman Schurmans de bal miste moest Bart Vanhees de bal nog wegwerken.  Dit zou één van de laatste acties zijn van Bart Vanhees, want in de volgende actie trapte hij de doorgebroken Sampil onderuit.  De scheidsrechter trok meteen rood.  De vrije trap werd simpel gepakt door Schurmans.  Oudenaarde probeerde nu een beetje druk uit te oefenen op de Geelse defensie.  Geel probeerde alles achteraan dicht te houden en gevat te counteren.  Toen Bram Criel vanop het middenveld vertrok en Antonio Caramazza alleen voor de keeper bracht kon deze, 5 minuten voor tijd de 0-1 binnenduwen.  Oudenaarde moest nu komen, maar kon niet meer voor echt gevaar zorgen.  Geel zorgde dus voor de eerste thuisnederlaag van Oudenaarde dit seizoen.