Ukkel-Berchem eindigde in vechtpartij

Kevin Vanbuggenhout

Sensatie verzekerd afgelopen zondag op het veld van vierdeklasser Ukkel en spijtig genoeg niet in positieve zin. Na afloop van de wedstrijd Ukkel-Berchem(2-1) stormden spelers, trainers en begeleiders van beide ploegen het veld op om vervolgens met elkaar op de vuist te gaan.

Vooral Ukkel-trainer Felice Mazza verloor zijn beheersing. Bij Berchem was de scheidsrechter kop van jut. De scheidsrechter floot in de laatste minuut niet voor overduidelijk handspel van Meskens en onthield Berchem zo een zuivere strafschop. Toen de ref naar de kleedkamers terugkeerde, kwam ook de rust terug. Enkele supporters van Berchem stonden de scheidsrechter nog wel op te wachten, maar gelukkig bleef een volgend incident uit.

Of toch voor even, want er stond de Berchem-supporters nog een onaangename verrassing te wachten. Hun supportersbus zou immers bekogeld worden door een groepje allochtonen. Uiteindelijk kwam de politie massaal ter plaatse. Mede door de aanwezigheid van politiehonden kon de rust nog eens terugkeren. Na het afhandelen van al het papierwerk werd de supportersbus onder een escorte van vier politiewagens terug naar Berchem begeleid. De spelersbus was ruim voor de supportersbus al terug in Berchem aangekomen.

De entourage van Ukkel, maar vooral die van Berchem kende dus een incidentrijke namiddag. Of er in verband met de vechtpartij op het veld personen bestraft zullen worden met een schorsing is nog onduidelijk. Men kan immers moeilijk iedereen die betrokken was in deze massale vechtpartij schorsen. Alles zal afhangen van het verslag van de scheidsrechter.