Analyse CSKA Moskou op titelkoers

Luc Goderis
CSKA Moskou op titelkoers

CSKA is het afgelopen weekend aan de top van de Russische Premier League verder uitgelopen op de concurrentie.  De Moskovieten waren tijdens de wedstrijd tegen Rostov de betere ploeg en Ivica Olic bracht, na een uitstekende pass van Daniel Carvalho, de titelverdediger kort na de herneming op voorsprong.  Rostov kwam nog langszij toen Timofey Kalachev de rebound van zijn zijn eigen penalty binnentrapte, maar Carvalho vond toch nog de tijd om voor de tweede keer, en minstens even briljant, Olic te bedienen.  De Kroaat aarzelde niet en zorgde voor de winst.

Voor Spartak zag het er in Yaroslavl lange tijd goed uit.  Roman Pavlyuchenko scoorde, met zijn veertiende van het seizoen, al heel vlug de 1-0.  Spartak vergat de wedstrijd echter af te maken en dat brak hen zuur op.  Sergey Omelyanchuk bracht hekkensluiter Shinnik in de toegevoegde tijd immers nog langszij.

Lokomotiv Moskou, na een serie van 21 opeenvolgende ongeslagen wedstrijden, breidde nu een triest verlengstuk aan de recente één op zes.  Bij degradatiekandidaat Dinamo Moskou gingen ze 2-0 onderuit en moeten aan de kop van de rangschikking nu helemaal de rol lossen.  Maxim Romashenko en Leandro Fernandez scoorden de doelpunten.  Dinamo doet daarmee een uitstekende zaak in de degradatiestrijd, want ze lopen zo drie punten uit op concurrent en stadsgenoot Torpedo Moskou.

Zenit kon net als vorige week niet winnen.  Andrei Arshavin had in de eerste helft wel de score geopend, maar Pjotr Bystrov bracht FK Moskou, vier minuten in de toegevoegde tijd, in extremis langszij.  Dick Advocaat's team volgt nu al op negen punten van de leiders, maar blijft voorlopig meedoen om de derde plaats met bijhorend Uefabeker-ticket.

Torpedo Moskou slaagde er niet in de punten thuis te houden.  Rubin Kazan zette zijn goede reeks ook in Moskou verder.  Gatskan en Orlando Calisto brachten het team uit Kazan nog voor de rust comfortabel voor.  Torpedo kon via Konstantin Ziryanov in de laatste minuut nog milderen voor de thuisploeg, maar toen was het kalf al lang verdronken.  Volgende week is het alles of niets voor Torpedo, want dan staat het rechtstreekse degradatieduel tegen stadsgenoot Dinamo op het programma.

Tijdens de overige wedstrijden van het weekend versloeg Saturn Moskou, Luch Energia Vladivostok dankzij een doelpunt van Igor Lebedenko en pakte Amkar Perm de drie punten tegen Kriliya Sovetov Samara.  Ildar Ahmedzyanov scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

Tenslotte won Tom' Tomsk, ook al met 1-0, van Spartak Nalchik.  Tien minuten voor affluiten trapte Alexei Bugaev het winnende doelpunt binnen.