Bolton weer onderuit in eigen huis

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Bolton weer onderuit in eigen huis
Foto: © SC

Wigan Athletic was de laatste weken een stuk beter bezig en was zich dan ook aan het opwerken in de stand. Bolton stond ondanks de zware derbynederlaag tegen Man United nog steeds derde en was uit op een nieuwe overwinning. 

De eerste helft was van een pover niveau en geen van beide ploegen gaf een gemotiveerde indruk. Na elf minuten stuurde Diouf Anelka toch alleen door. De Fransman knalde onbesuids over. Ook Diouf en Cotterill voor Wigan verprutsten kansen. De bezoekers zagen met Emile Heskey en Gary Teale al snel twee spelers geblesseerd uitvallen. Giannakopoulos kwam dan toch tot scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

De tweede helft was stukken beter. De toeschouwers kregen een meer open wedstrijd te zien met ook meer kansen. Davies kopte een hoekschop van Ivan Campo net naast. Beide ploegen staken geregeld hun neus aan het venster, maar op het eind liep het telkens net verkeerd. Tot McCulloch elf minuten voor tijd de bal tegen de netten knalde. Een paar minuten voor affluiten redde Jaaskelainen nog een schot van Cotterill. Bolton zette nog alles op alles om in extremis aan de gelijkmaker te komen. Faye zag zijn bal net naast belanden. Wigan hield voor de derde match op rij de nul. 

Bolton beleeft nog steeds zijn beste start ooit in de Premier League, maar verloor nu wel al twee keer na mekaar op eigen veld. Wigan Athletic won dus voor de derde keer op rij en staat daardoor tiende.               
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties