Drie (degradatie)toppers kleuren speeldag

Drie (degradatie)toppers kleuren speeldag
Foto: © SC

In Derde Klasse B staat dit weekend de negende speeldag op het programma. We kunnen opnieuw uitkijken naar een paar heel interessante wedstrijden. Het belooft een sleutelspeeldag te worden in de strijd om de eerste periodetitel, het programma voor de top twee is bijzonder zwaar: koploper CS Sprimont krijgt de derde in de stand WS Woluwe op bezoek. Olympic Charleroi gaat op bezoek bij het thuis nog ongeslagen Tongeren HM. De kans is reëel dat wanneer één van beide ploegen wint, zij de winnaar van de eerste periodetitel zullen worden. Ook de degradatietopper tussen CG Walhain en FC Luik belooft een zwaar beladen wedstrijd te worden.

Koploper CS Sprimont krijgt WS Woluwe op bezoek. Beide ploegen tonen zich de laatste weken zeer effeciënt: Sprimont kon in zijn laatste vier wedstrijden telkens slechts één keer scoren, maar haalde toch een tien op twaalf. Woluwe scoorde in zijn laatste twee wedstrijden telkens diep in de blessuretijd, wat uiteindelijk drie extra punten opleverde (1 in Tongeren en 2 tegen Walhain). Bij winst doet de thuisploeg een schitterende zaak, dan bedraagt het verschil met derde in de stand reeds minimum zeven punten (Sprimont heeft wel een wedstrijd meer gespeeld). Woluwe weet dus wat het te doen staat indien het de rol bovenin niet wilt lossen.

Olympic Charleroi gaat op bezoek bij KSK Tongeren HM. De Limburgers verloren vorige week enigszins verrassend op het veld van FC Luik en zijn hierdoor terug gezakt naar de zesde plaats in het klassement. De Eburonen zullen zeker uit zijn op revanche, enkel winst zou de ploeg ook terug in de top vijf kunnen brengen. Ook voor Olympic is de wedstrijd van groot belang, puntenverlies zou fataal kunnen zijn in de strijd voor de eerste periodetitel. Het belooft een bijzonder interessante wedstrijd te worden tussen twee ploegen die bekend staan voor hun aanvallend voetbal. 

In de kelder van het klassement staat de degradatietopper tussen CG Walhain en FC Luik op het programma. Beide ploegen tonen de laatste weken dat het kalf nog verre van verdronken is. Walhain behaalde weliswaar slechts een twee op twaalf, maar dit was tegen vier hoog ingeschatte ploegen. Bovendien zat het in deze wedstrijden niet mee (vorige week een tegendoelpunt in de 95ste minuut en een 5-4 nederlaag in Tongeren). FC Luik won vorige week knap tegen Tongeren en hierdoor werd eindelijk de eerste overwinning van het seizoen binnen gehaald. De Luikenaars zullen deze prestatie ongetwijfeld kracht willen bij zetten door middel van een nieuwe zege, indien dit lukt schuift de ploeg op naar de lage middenmoot.

Bocholt VV, de verrassende vijfde in de stand, gaat op bezoek bij CS Verviers. De Limburgers waren vorige week veel te sterk voor Franc Borains. Grootste vraagteken is of de ploeg deze keer wèl een knappe prestatie kan bevestigen. Tot nu toe volgde er na een overwinning telkens puntenverlies (en op één keer na, altijd een nederlaag). Met wat meer constantie in de resultaten had er wellicht nog een betere positie in de rangschikking ingezeten. Verviers is bezig aan een kleurloos seizoen, de ploeg staat op de dertiende plaats en het ziet ernaar uit dat de ploeg een lang seizoen tegemoet gaat, waarin er wellicht tot het einde tegen degradatie gestreden moet worden. Vooral de thuisploeg heeft morgen dus veel belang met puntenwinst, zeker gezien het feit dat onderin het duel tussen Walhain en Luik op het programma staat en dus minstens één van deze ploegen punten pakt.

De derde Limburgse ploeg KSK Hasselt zakt de laatste weken steeds dieper weg. De ploeg verloor drie keer op een rij, waardoor de ploeg terug te vinden is op de negende plaats. De druk op trainer Vanhaemel wordt steeds groter en nieuw puntenverlies zou wel eens fataal kunnen worden hem. Zijn ploeg gaat op bezoek bij Couillet. De Walen zijn bezig aan een goed seizoen, de ploeg is terug te vinden op de zesde plaats en lijkt een zorgeloos jaar door te maken.

De andere wedstrijden:

Namur - Seraing

La Louvière - Visé

Franc Borains - Kelmis
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties