Duur puntenverlies voor Genoa

Maarten Vandenabeele

In de Serie B is Genoa in eigen huis niet verder geraakt dan een gelijkspel tegen Crotone. Eerste achtervolger Rimini kon ook niet winnen waardoor Juventus, dat maandag in Napoli speelt, bij winst op de tweede plaats kan komen met slechts 1 punt minder dan Genoa.

Borghetti bracht Crotone op voorsprong in Genua maar via een dubieuze strafschop legde Adailton kort na rust de 1-1 eindstand vast.

Ook Rimini kwam in eigen huis op achterstand: via Belingheri kwamen de bezoekers van Albinoleffe na 70 minuten op 0-1. Jeda legde 10 minuten later de puntendeling vast.

Bologna ging onderuit in Frosinone, dat met 2-1 won. Bellucci bracht de Rossoblu via een gecontesteerde penalty aan de leiding maar Di Nardo en Lodi keerden de situatie om.

Piacenza is voorlopig tweede na 1-2 winst in Modena. Doelpunten van Caccia en Riccio waren voldoende, want de thuisploeg kon via Centurioni slechts eenmaal tegenscoren.