HSV weer ten onder, Berlijn wint wel

Philippe Crols

Het kan haast niet anders of Hamburger SV heeft zo stilaan zijn dieptepunt van het seizoen bereikt. In en tegen Wolfsburg werd er nog maar eens verloren, 1-0 werd het deze keer. Voor het overige knoopte Hertha BSC nog eens aan met een overwinning en hield Dortmund Bielefeld op het nippertje nog in bedwang.

Wolfsburg - Hamburg  1-0

Wolfsburg staat plots op een gedeelde negende plaats met Nürnberg. Dat heeft het te danken aan twee gewonnen zespuntenduels. Vorige week werd er gewonnen in Bochum en nu was Hamburg het slachtoffer. Bij Wolfsburg zullen ze allicht zeer blij zijn dat ze Mike Hanke hebben rondlopen. Vorige week scoorde de spits al het enige en winnende doelpunt. Zaterdag tegen Hamburg deed hij dat opnieuw. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat hij dat deed op aangeven van Krzynowek. Dat gebeurde zaterdag halverwege de eerste helft. De goal van Hanke was dus ook meteen goed voor drie hele belangrijke punten. Hamburg heeft nog welgeteld twee punten meer dan rode lantaarn Hannover.

Dortmund - Bielefeld  1-1

Een sterke thuisreputatie heeft Borussia Dortmund al enige tijd niet meer. Ook tegen Bielefeld werd er niet gewonnen. Eigenlijk mocht de thuisploeg zelfs nog tevreden zijn met de puntendeling, want pas drie minuten in blessuretijd viel de gelijkmaker. Twintig minuten voor tijd scoorden de bezoekers reeds de 0-1. Kauf bediende Wichniarek en de Pool maakte het keurig af. Die voorsprong bleef daar dus tot diep in blessuretijd staan. Toen trok Petr Gabriel aan de noodrem. Hij legde Smolarek neer in de zestien. Strafschop voor Dortmund en een rode kaart voor Gabriel waren het gevolg. Dat was ook de gelijkmaker, want de strafschop werd door Frei benut.

Hertha BSC - Nürnberg  2-1

Het heeft tien speeldagen geduurd vooraleer alle Bundesliga-teams een wedstrijd verloren. Nürnberg was voor aanvang van deze speeldag de enige ploeg die nog niet in het verlies werd gespeeld, maar in Berlijn werd het toch zonder punten huiswaarts gestuurd. Pantelic was opnieuw de grote man bij de hoofdstedelingen. Na een halfuur scoorde hij de openingstreffer nadat het schot van Gilberto door Nürnberg-doelman Schäfer nog gered werd. Later zou hij ook nog de winning-goal maken, maar net na rust werd de stand door Banovic eerst nog in evenwicht gebracht. Halverwege de tweede helft was het dus opnieuw de beurt aan Pantelic. Deze keer was hij er als de kippen bij toen Schäfer een schot van Gimenez niet kon klemmen, 2-1.