Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Old Trafford
United klopt Portsmouth gemakkelijk
Kristof Blomme

Manchester United heeft op Old Trafford Portsmouth gemakkelijk verslagen met 3-0. Na amper tien minuten had de thuisploeg al twee keer gescoord. Dankzij deze overwinning wordt het alleen leider. Zondag kan Chelsea medeleider worden indien het wint bij Tottenham. Portsmouth blijft vierde, al kan Arsenal er nog over wippen.

Manchester United had iets recht te zetten na de nederlaag bij FC Kopenhagen woensdag. De Mancunians schoten dan ook heel sterk uit de startblokken. Na amper drie minuten mocht Louis Saha vanop de stip United op voorsprong schieten. Enkele minuten later was het opnieuw raak. Cristiano Ronaldo knalde een vrije trap hard voorbij David James. United bleef de ene kans na de andere creëren. Neville kwam twee keer dicht bij een doelpunt, maar evenveel keer lag James goed in de weg. Ook een poging van Scholes werd gepareerd door de bezoekende goalie. De eerste mogelijkheid voor Portsmouth kwam er vlak voor rust. Er was een goeie van der Sar nodig om een vlam van Taylor uit het doelvlak te ranselen.

Vlak na de pauze kon een goed spelende Rooney bijna scoren. Zijn schot werd gekeerd door James. Aan de overkant kreeg ook Kranjcar een uitstekende mogelijkheid. Het schot van de Kroatische middenvelder miste echter de nodige precisie. Nadien zette Rooney een mooie actie op. Hij kon zelf op doel trappen, maar zijn poging verdween naast. Halfweg de tweede periode kon United toch een derde keer scoren. Een voorzet van Neville werd door de mee opgerukte Vidic ingekopt. Ook Saha kreeg nog een goeie kans. Opnieuw stond James in de weg. De laatste mogelijkheid was voor O'Neil. Zijn vrije trap werd gepakt door van der Sar.