Interview Alain Merckx

Gentil Dossche
| 0 reacties
Alain Merckx
Foto: © SC

Na de perikelen van vorige week, rijkelijk in Het Laatste Nieuws uitgesponnen, heeft de voltallige spelersgroep prima gereageerd. Vooral de scènes onmiddellijk na de openingstreffer van Frouja spraken boekdelen. Zowat iedereen stortte zich op de trainersstaf. Normaal dus dat trainer Alain Merckx na weken ellende opgelucht reageerde.
 
De ploeg heeft je duidelijk niet in de steek gelaten, na wat in Het Laatste Nieuws was verschenen?
Alain Merckx: De ploeg heeft me nooit in de steek gelaten. Al weken aan een stuk wordt er op training pittig gewerkt. Na teveel wedstrijden diende vastgesteld dat die minder waren dan de trainingen. Het probleem was echt wel duidelijk van mentale aard. Op het veld ontberen we een leider en dus moet alles teveel van mij langs de lijn komen. De bezieling tijdens de week mocht echt gezien worden. Ik meen dat tegen Rupel Boom het geluk eindelijk eens onze zijde koos. Onze eerste kans was raak, daar waar dat tijdens de vorige matchen net niet was. Heel even was het schrikken na de Antwerpse gelijkmaker, maar eens de 3-1 op het bord stond, kon de ref de partij evengoed affluiten.
 
Op het veld werd ditmaal geknokt voor elke lap grond. Dat was de vorige weken wel niet altijd zo.
Alain Merckx: Dat is zo. Maar veel is echt wel te verklaren met de factor geluk, die we ditmaal wel hadden. Organisatorisch klopte het allemaal. Iedereen liep zich te pletter, waaruit kan besloten worden dat ons probleem zeker niet van conditionele aard was. Ach, deze zege komt gewoon 3 weken te laat en dat beseft iedereen wel. Ik noteer alvast dat we twee schitterende doelpunten netten en dat we, zeker na de 3-1, de boel zeer goed onder controle hielden.
 
Frouja scoorde sinds de openingsspeeldag niet meer. Tegen Boom trof hij tweemaal raak.
Alain Merckx: Mahdi was echt wel op zoek naar zichzelf. De afgelopen week praatte ik misschien wel een uur op hem in. Tijdens de trainingen dropten we richting Frouja zeker 150 ballen in de box. Hij had het mentaal echt zeer moeilijk. Die twee treffers zullen zijn mentale front alleszins deugd doen.
 
Deze zege heeft ook een keerzijde. De ernst van de blessure van Hellemans lijkt nog niet in te schatten.
Alain Merckx: Het uitvallen van Kristof was natuurlijk een ferme streep door de rekening en noopte me Wellens zonder opwarmbeurt in de strijd te gooien. Tijdens de rust had ik de anciens in de defensie gevraagd er vooral voor te zorgen dat Wellens niet onnodig onder druk kwam. Ken deed het wat mij betreft prima in een toch wel geladen partij. Hij bevestigde een sterke jongen te zijn.
 
Na ongeveer 7 minuten beroerde Hellemans de bal met de hand en had de ref penalty kunnen fluiten. Een kwartier later legde de scheidsrechter de bal toch op de stip.
Alain Merckx: Een correcte beslissing, hoor. Gelukkig konden we de bakens verzetten en koos het geluk eens onze kant. Hopelijk kan dit op Bornem bevestigd worden.    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties