Mahdi Frouja

Gentil Dossche
| 0 reacties
Mahdi Frouja
Foto: © SC

Het dient gezegd dat de ganse ploeg op een degelijke partij kan terugblikken. Rupel Boom speelde echt wel een sterk eerste uur, maar faalde in de zone van de waarheid. Defensief lieten ze helemaal geen sterke indruk. Een relatief klein aantal kansen leverde Meldert drie treffers op. Mahdi Frouja verdubbelde zijn aantal gescoorde doelpunten. Zijn teller staat nu op 4.
 
“We hadden deze zege broodnodig,” aldus de Meldertse topschutter. “Iedereen zit eindelijk eens met een goed gevoel. Na die snelle openingstreffer toonden we ons te zenuwachtig. Achterin werd plots onzeker geacteerd en dat bracht ons in de problemen. Toen zij van op de stip langszij konden komen, knipperde ik even met de ogen. Met de rust in zicht stond ons team opnieuw voor. De ploeg nam zeker in het laatste halfuur de match stevig in handen. De bal werd goed bijgehouden en op het juiste moment werd diepgang in het spel gelegd. De Valck kwam een aantal keer zeer goed tussenbeide en achteraf gezien bleek dat ook beslissend. In defensief opzicht was het een goede zaak dat De Geest er opnieuw bij was. Hij gaf vertrouwen en speelde sober en efficiënt. Ook centraal klikte het beter.”
 
Het eerste uur toonde Rupel Boom zich een taaie klant.
“De Antwerpenaars zijn gekend als een heuse counterploeg, maar daar zagen wij niet zo veel van,” zegt Mahdi Frouja. “Tot die veilige 3-1 bleken zij een taaie klant en toonden ze zich dominant. Wij hebben hen op een collectieve wijze opgevangen en moesten de draad oppikken. Laten we echter niet de fout maken te gaan zweven. In dat opzicht zou een puntendeling op Bornem ons definitief op het goede spoor kunnen brengen. Binnen deze groep zit heus wel genoeg voetbalvernuft. Alleen moeten we blijven vechten, wetende dat, als de bal voorin raakt, we in aanvallend opzicht voldoende kwaliteiten hebben om meer te scoren.”
 
Samir Derraz speelde opnieuw een dijk van een match. De manier waarop hij de bal bijhield bij de voorbereiding van de derde treffer, kon ronduit subliem genoemd worden.
“Samir toont zich altijd gezond agressief,” vult onze gesprekspartner aan. “Hij geeft de ploeg een goed gevoel. Derraz vecht voor elke bal, wat voor een gehavend team een zeer belangrijk gegeven is. Voorin was het belangrijk dat getoond kon worden dat we kunnen scoren. Niets weggeven en zelf doelpunten aantekenen staat nog steeds synoniem voor een zege. Dat is tegen Rupel Boom gebleken. Toen zij langszij konden komen, gingen ditmaal de kopjes niet naar beneden. Integendeel. We bleven gewoon verder knokken. Ach, weet je, dit is echt wel een schitterende groep. Akkoord, we bewezen onze status van top-vijf-kandidaat nog niet. Laat ons eerst uit de degradatiezone klimmen en dan verder kijken.”
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties