Celtic vliegt er uit

Yves Dekoning

Celtic Glasgow - Falkirk 1-1 (4-5 na strafschoppen)

Cektic Glasgow ligt al uit de Schotse beker. De winnaar van vorig jaar moest tegen Falkirk het onderspit delven.

Maar liefst 99 minuten moesten de supporters wachten op een eerste doelpunt. Toen kopte Maciej Zurawski een voorzet van Jan Vennegoor of Hesselink tegen de touwen. Binnen de minuut stond het 1-1. Anthony Stokes zette de netten bol. Voordien had Celtic de beste kansen gehad en ook in de slotfase zocht vooral de thuisploeg naar we overwinning. Ook aan de overkant viel er een kansenregen, maar doelpunten bleven uit. Voor celtic trof Vennegoor of Hesselink nog de paal.

De strafschoppenreeks leverde een spannende ontknoping op. Beide teams scoorden de eerste drie penalty's feilloos. Dan misten vier spelers op rij. Daarna vonden er weer drie de weg naar doel, maar Evander Sno trapte de veertiende strafschop naast de goal.