Analyse Top drie bevestigt

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Top drie bevestigt
Foto: © SC

Na 11 speeldagen in de Serie A blijven we nog steeds met drie protagonisten over: Inter, Palermo en Roma. Van dit drietal klaarden de Romeinen de zwaarste klus: in San Siro werd Milan bedwongen. Palermo overtuigde andermaal en Inter haalde pas laat zijn slag thuis, maar in Parma hebben de Nerazzurri het nooit gemakkelijk.

AS Roma kijkt vol goede moed de toekomst in, want naast de overtuigende zege in Milaan vonden de Giallorossi ook een herboren Francesco Totti (foto) terug. 'Il Capitano' lijkt eindelijk helemaal terug na de enkelbreuk, die hem vorig seizoen ei zo na het WK deed mislopen. Met twee doelpunten dompelde hij AC Milan in een nog diepere crisis. De sterkte van de Romeinen zit echter vooral in het collectief: Spalletti creëerde een duidelijk spelpatroon en dat laat virtuozen als Totti, Mancini en Taddei toe te excelleren.

Kommer en kwel bij Milan daarentegen: Ancelotti lijkt duidelijk niet meer te weten van welk hout pijlen maken en hoewel Galliani hem nog openlijk een vertrouwensboost gaf, mag de neerwaartse spiraal toch niet lang blijven duren voor 'Carletto'. Het moet gezegd dat de Rossoneri vaak pech hebben in de afwerking en met scheidsrechterlijke beslissingen maar de schuld enkel daarop afschuiven zou wat te lichtzinning zijn. Het lijkt erop dat de ploeg aan een grondige vernieuwing toe is. Heel wat namen passeerden al de revue voor de heropbouw: Barzagli, Oddo, Ronaldinho, Trezeguet, Amelia ... De kans dat Ancelotti ook volgend seizoen de sportieve leiding zal hebben van de Rossoneri is zo goed als onbestaande: Van Basten, Rijkaard, Lippi en Tassotti zijn de meest genoemde opvolgers.

Het sprookje van Palermo blijft maar duren. Waar de waarnemers zich eerst afvroegen wanneer de terugval ging komen, reist nu de vraag of die terugval er wel komt. In tegenstelling tot het seizoensbegin maakt de verdediging geen onzekere indruk meer en de doelpunten blijven vlot vallen: 26 stuks al, niemand doet beter. Een nadeel van Zuid - Italiaanse ploegen is meestal dat ze buitenshuis heel wat van hun pluimen verliezen, maar niets van dat alles bij de Rosaneri, die zowel uit als thuis indrukwekkende cijfers kunnen voorleggen. Als Guidolin de rust in de ploeg weet te bewaren en voorzitter Zamparini geen te zotte kuren uithaalt, is er veel mogelijk voor Palermo.

Inter heeft alweer een zege te danken aan Julio Ricardo Cruz (foto). De Argentijnse spits toonde zich dit seizoen de meest doeltreffende Inter - aanvaller. Zijn glansprestaties zijn een fel contrast met de avonturen van Zlatan Ibrahimovic. Vorig seizoen bij Juventus liet hij al geregeld zijn mindere kantjes zien en nu bij Inter lijkt het enkel erger te zijn geworden. Opnieuw moest Zlatan met rood naar de kant. Een cynisch applaus richting scheidsrechter was er dit keer te veel aan. Ook op voetballend gebied loopt het nog niet voor de Zweed, al vond hij toch al enkele keren de weg naar de netten. Heeft Mancini nog lang geduld met de Zweed of kiest hij voorlopig voor een puur Argentijnse voorlijn met Cruz - Crespo?

Fiorentina staat intussen op 3, na alle strafpunten, maar eigenlijk is de prestatie van Reggina veel meer bewonderenswaardig. Het kleine clubje startte met -15 maar speelde alle minpunten intussen weg. Sterspelers lopen er niet rond maar een grote belofte is er wel: Rolando Bianchi zit na zijn penaltytreffer dit weekend al aan zes treffers. Vanaf nu kan de ploeg omhoog beginnen kijken en de redding, die hopeloos ver weg leek bij de start van het seizoen, is zeker geen utopie meer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties