'Blessure Messi is Barça's fout'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Blessure Messi is Barça's fout'
Foto: © SC

Het is de eigen schuld van FC Barcelona dat het drie maanden niet op de diensten kan rekenen van het Argentijnse wonderkind Lionel Messi. Dat is alvast hetgene wat Donato Villani beweert. Hij was het hoofd van de medische staf van de Argentijnse nationale ploeg tijdens het afgelopen wereldkampioenschap in Duitsland. 

Tegenover de Spaanse radiozender Cadena SER liet hij weten dat hij de medische staf van de Spaanse landskampioen aangeraden had om Messi direct te laten opereren. "We waren ons al bewust van die voetblessure die hij op training had opgelopen. Opereren is gemakkelijker op een bijna gezond botje dan op een gebroken botje. Bovendien duurt de revalidatie heel wat minder lang", aldus Villani.

De Argentijnse arts relativeerde overigens zijn aantijging met de opmerking dat Messi zonder ingreep misschien evengoed tien jaar zonder problemen had kunnen spelen. Volgens de Catalaanse club had Villani het bij de overdracht alleen maar over een kleine blessure, waardoor de alarmbellen bij de medische staf niet zijn gaan rinkelen.

Messi liep zijn blessure op tijdens het duel tussen FC Barcelona en Real Zaragoza (3-1, nvdr) afgelopen weekend. Het gaat om een gebroken middenvoetsbeentje. De nog maar 19-jarige aanvaller botste met zowel Alberto Zapater als met Albert Celades. Ondertussen is Messi al geopereerd en zijn terugkeer op de velden moet niet verwacht worden voor half februari.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties