Hamburg hoopt op stunt tegen Bayern

Philippe Crols
| 0 reacties
Hamburg hoopt op stunt tegen Bayern
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Schalke 04 is sinds vorige week de nieuwe leider in de Bundesliga. Hopelijk voor de ploeg uit Gelsenkirchen blijven ze langer aan kop staan dan de vorige lijstaanvoerder. Stuttgart werd slechts een weekje roem gegund. Schalke kan vrijdag thuis tegen Bochum de tegenstand onder druk zetten. Zaterdag trekt Bayern dan naar HSV. Onderin kijkt iedereen uit naar Hannover-Mainz.

VFL Bochum opende de dertiende speeldag met succes. Dankzij een 4-3-overwinning tegen Frankfurt kwam het weg van de laatste plaats. Ook speeldag 14 openen met een overwinning zal een pak moeilijker zijn. Leider Schalke is dan de tegenstander. Bovendien wordt de Ruhrderby ook nog eens beslecht in de Veltins Arena van Schalke.

Zaterdag dan mag Hamburger SV eindelijk eens proberen te winnen voor eigen volk. Iets wat nog niet lukte dit seizoen. Bayern let maar beter op, want onfeilbaar zijn de troepen van Magath buitenshuis verre van. Beide teams wonnen afgelopen week niet in de Champions League. Bayern pakte een puntje in Moskou terwijl HSV verloor tegen Arsenal.

Werder Bremen staat zaterdag tegenover Arminia Bielefeld. Die ploeg staat verrassend genoeg op de zesde plaats. Werder Bremen doet er dus goed aan de bezoekers niet te onderschatten, al is Bielefeld vooral thuis een te duchten tegenstander. Werder Bremen doet het de afgelopen weken wat minder in de Bundesliga. Het boekte een vier op negen, maar klopte woensdag wel Chelsea in de Champions League.  

Hertha BSC won vorige week in Dortmund en mits winst tegen Aachen blijven de hoofdstedelingen de aansluiting met de top behouden. Makkelijk zal dat niet zijn. De promovendus mag dan wel niet zo denderend bezig zijn wat punten betreft, maar Werder Bremen werd vorige week van het veld gespeeld. Het leverde wel slechts een gelijkspel op waardoor Aachen meer en meer naar onderen zakt.

Hannover-Mainz is een zespuntenduel zoals er elke week wel eentje is in de Bundesliga. Hannover won vorige week in Gladbach en deed een uitstekende zaak. Het staat vijftiende met dertien punten. Mainz is de hekkensluiter met negen punten. Mits een nederlaag zou het er voor het team van trainer Klopp behoorlijk slecht uitzien. Het kan zich in ieder geval optrekken aan de goede prestatie van vorige week tegen HSV.

Frankfurt en Dortmund zijn twee teams die op zoek zijn naar eerherstel na de nederlagen van vorige week. Frankfurt verloor in Bochum en Dortmund ging thuis onderuit tegen HBSC. Borussia presteert dit jaar wel beter buitenshuis dan thuis. Frankfurt is dus gewaarschuwd. Met dat Frankfurt gaat het ondertussen ook niet zo goed. Het bleef lang ongeslagen, maar ondertussen telt het nog maar vier punten meer dan Bochum, het eerste team in de degradatiezone.

Wolfsburg is een ploeg dat dezer dagen zonder problemen door de competitie wandelt. Het is dit seizoen al anders geweest. Zaterdag komt Nürnberg over de vloer. Een ploeg die vorige week een zeer belangrijke overwinning wist te boeken tegen Leverkusen. Na de goede start was Nürnberg namelijk wat ver naar onderen gezakt. Het heeft een puntje minder dan Wolfsburg en staat ook een plaatsje lager, de negende namelijk.

Zondag ontvangt de nummer twee, Stuttgart, in eigen huis Borussia Mönchengladbach. De bezoekers konden nog maar een punt rapen op verplaatsing en staan inmiddels in degradatiegevaar. Een op papier hapklare brok voor Stuttgart, want na het moeizame begin in eigen huis verloor Stuttgart er de laatste wedstrijden niet meer te veel punten.

In de laatste wedstrijd staan Leverkusen en Cottbus tegenover mekaar. Cottbus staat elfde met zestien punten. Voor de neo-eersteklasser dus behoorlijk goed. Leverkusen heeft een puntje minder. Voor hun doen ronduit slecht. Er moet dus koste wat het kost zondag in eigen huis gewonnen worden.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties