Sheffield United wint degradatieduel

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Sheffield United wint degradatieduel
Foto: © SC

Zowel Watford als Sheffield United promoveerde naar de Premier League waar ze het allebei niet makkelijk hebben. Beide ploegen worden dan ook aanzien als degradatiekandidaten. Aan de vooravond van het onderlinge duel telde Sheffield één punt meer dan Watford. 

De belangen waren groot en dat was ook merkbaar. De drang naar puntenwinst maakte mooi voetbal zo goed als onmogelijk. Tommy Smith kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Zijn schot ging rakelings over. Sheffield-doelman Kenny had een goede reflex in huis op een inzet van Henderson waarna Morgan de bal in hoekschop werkte. Op het halfuur moest Sheffield de geblesseerde Davis vervangen door Bromby. Sheffield United had het zelf moeilijk om kansen te creëren. Toch was Sheffield enkele keren gevaarlijk voor doel.

In de tweede helft kwamen die kansen er toch. Hulse kon net niet bij een voorzet van Geary. Die laatste leverde nog een goede voorzet af en Nade, voor het eerst in de basis bij Sheffield, kopte tegen de lat. Sheffield United werd steeds beter. Een voorzet van Gillespie belandde bij Nade die over knalde. Hulse trof later nog de paal. Drie minuten voor affluiten kon Sheffield United zijn dominantie dan toch omzetten in een doelpunt. Na geharrewar voor doel kopte de ingevallen Webber binnen. Webber stond bij deze fase buitenspel, maar het doelpunt werd toch goedgekeurd. Watford was wel erg ongelukkig in de slotminuten. De claim voor een strafschop na handspel van Kozluk werd weggewuifd door scheidsrechter Atkinson die Powell in blessuretijd wel nog een tweede gele kaart gaf. 

Sheffield United boekte zo een belangrijke zege tegen rechtstreeks concurrent Watford. Het beslissende doelpunt was eigenlijk wel buitenspel, maar de zege van Sheffield was gerechtvaardigd. Beide ploegen blijven op dezelfde posities staan. Watford op de voorlaatste en Sheffield op de derdelaatste. Sheffield United heeft nu wel al vier punten meer dan Watford en komt op gelijke hoogte van Newcastle en Blackburn.                        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties