Schalke en Dortmund spelen Ruhrderby

Philippe Crols
| 0 reacties
Schalke en Dortmund spelen Ruhrderby
Foto: © SC

Nog eventjes en ook in Duitsland kunnen de heren voetballers van een welverdiende winterstop gaan genieten. Als Borussia Mönchengladbach nog met een goed gevoel de winterstop wil intrekken doet het er goed aan zeker niet te verliezen dit weekend. Bovenaan staan beide leiders, Schalke en Werder, voor een moeilijke opgave. Schalke neemt het thuis op in de derby tegen Dortmund. Werder maakt de verplaatsing naar Frankfurt.

Vrijdag staat er een duel op het programma tussen twee teams die we voor aanvang van het seizoen in de subtop hadden verwacht. Leverkusen ontvangt Hertha BSC. De hoofdstedelingen hebben de verwachtingen tot dusver ingelost en staan op plaats vijf op zes punten van het leidersduo. Dat is heel wat beter dan Leverkusen. Een ploeg die al lang niet meer weet hoe het voelt om in de linkerkolom te staan. Het staat pas tiende, maar de achterstand op Hertha is nog redelijk, vijf punten.

Zaterdag dan komt co-leider Werder Bremen in actie. De ploeg die afgelopen week nog verdienstelijk speelde in Nou Camp trekt dit weekend naar Frankfurt. Een verraderlijke verplaatsing is dat. Frankfurt is een ploeg die tot mooie dingen in staat is, maar laat het soms ook serieus afweten. De ploeg staat momenteel net in de linkerkolom. Mits winst van Bremen wordt medeleider Schalke uiteraard onder druk gezet.

Bayern München kon zich vorige week wel voor het hoofd slaan na het puntenverlies in eigen huis tegen Gladbach. Dat scenario mag zich thuis tegen Cottbus in geen geval herhalen voor de landskampioen. Cottbus staat slechts twee punten boven de degradatiezone en zal met een puntje allicht zeer tevreden zijn.

Stuttgart krijgt op papier een makkelijke opdracht voorgeschoteld. Met Bochum komt namelijk de vijftiende op bezoek. Vorige week geraakte Stuttgart in en tegen rode lantaarn Mainz echter niet verder dan een gelijkspel en dus is het meteen gewaarschuwd voor de komst van Bochum.

Zoals steeds staat er ook weer een degradatietopper op het programma. Mönchengladbach, dat sinds vorige week onderaan staat, krijgt rode lantaarn Mainz over de vloer. Als Mainz wint komt het tot op een puntje van Gladbach. Nog onderin deed HSV afgelopen week vertrouwen op door in de Champions League eindelijk eens te winnen. Hopelijk voor het team van Kompany wordt die lijn in eigen huis tegen Nürnberg doorgetrokken.

Hannover ontvangt zaterdag ten slotte Bielfeld, de revelatie tot dusver. Hannover is echter aan een zeer goede reeks bezig. Dankzij die reeks verkeert het ook niet meer in degradatiegevaar. Tegen Bielefeld is het ook niet echt kansloos, want die ploeg pakt vooral thuis veel punten.

Zondag zijn alle ogen gericht op de Ruhrderby tussen leider Schalke en streekgenoot Dortmund. De Borussen komen als nummer zes en met acht punten achterstand op de leider op bezoek in de Veltins Arena. Benieuwd of de derby de verwachtingen kan inlossen en Dortmund eventueel helemaal terug kan aansluiten bij de subtop.  

Tot slot geeft Wolfsburg thuis Aachen partij. Twee ploegen die al geruime tijd niet meer konden winnen. Voor Wolfsburg is dat niet zo erg, want zij staan nog altijd redelijk goed in het klassement. Aachen daarentegen heeft nog maar een puntje meer dan Bochum.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties