Juve en scheids nekken Bologna

Na een scheidsrechterlijke blunder won Juventus op het veld van titelconcurrent Bologna. Napoli en Genoa wonnen beide, zodat een kwartet nu aan de leiding staat. Juventus speelde wel een wedstrijd minder.

Juve kreeg deze week een klap met het overlijden van 2 beloftevolle jeugdspelers. De Bianconeri eerden hun jongeren voor de wedstrijd. Thuisploeg Bologna nam de beste start en op een afgeweerd schot van Bellucci moest Buffon het onderste uit de kan halen. Na 22 minuten was er in de 16 een verdacht contact tussen de Juve-goalie en Marazzina, maar Messina zag er geen graten in. Buffon haalde even later met een mirakel een poging van Bellucci uit zijn doel. Aan de overkant was Zalayeta het gevaarlijkst maar doelman Antonioli wou niet onderoden voor zijn collega aan de overkant. Rond het halfuur ging een vrije trap van Del Piero maar net naast de kruising. Tegen het einde van de eerste helft nam Juve de bovenhand. In de tweede helft groeiden de Bianconeri verder: Antonioli redde tweemaal op pogingen van Zanetti en Boumsong. Na 70 minuten kon opnieuw Boumsong ei zo na besluiten na een prangende fase voor doel en 2 minuten later viel de beslissing: een schot van Zalayeta ging tegen de lat en botste op, maar niet over de doellijn. Messina gaf Juve echter het doelpunt, wat tot groot Bolognees protest leidde. Bellucci probeerde nog eenmaal, maar Buffon was alweer niet te kloppen: 0-1.

Napoli haalde het met 3-1 van Brescia. Dalla Bona en Bucchi brachten de thuisploeg 2-0 voor, waarna Hamsyk weer voor twijfel zorgde: 2-1. Bogliacino legde de eindcijfers vast: 3-1.

Genoa haalde het met 0-1 bij Triestina: Milanetto scoorde het enige doelpunt na 36 minuten. In de slotfase verloren de bezoekers Stellini met rood, maar de zege kwam niet meer in gevaar.